Ο Άδωνις απέλυσε την καθηγήτρια που... δίδασκε για την «άρια φυλή» μετά το σάλο που προκλήθηκε (vid)

Gazzetta team
Ο Άδωνις απέλυσε την καθηγήτρια που... δίδασκε για την «άρια φυλή» μετά το σάλο που προκλήθηκε (vid)
Διαλέξεις καθηγήτριας της σχολής του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσαν σάλο κι αφού κατηγορήθηκε πως... πουλάει ναζιστικές θεωρίες, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας την απέλυσε.

Η καθηγήτρια της σχολής του Άδωνι Γεωργιάδη, Βασιλεία Στεργιοπούλου, σε διάλεξή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πριν από 13 εκατομμύρια χρόνια γεννήθηκε ο πρωτάνθρωπος, ο οποίος πρόκειται για εκπρόσωπο της αρίας φυλής. Ο Έλληνας είναι ο εκπρόσωπος της αρίας φυλής. Δεν υπάρχει άλλη αρία φυλή, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή φυλή. Δεν πρέπει να πέφτουμε σε τέτοιες παγίδες. Ο άριος είναι ο Έλληνας, ασχέτος αν έχουν κλέψει τα σύμβολα».

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε η διάλεξη προκλήθηκε σάλος τόσο στον πολιτικό κόσμο, όσο και από πολίτες που έσπευσαν να σχολιάσουν το συγκεκριμένο βίντεο.

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιά αθλιότητα του κ. Γεωργιάδη να υπερασπίζεται την καθηγήτρια της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής

«Η ακροδεξιά αθλιότητα του αντιπροέδρου της Ν.Δ., κ. Γεωργιάδη, δεν έχει όριο. Έφτασε στο σημείο να υπερασπίζεται την καθηγήτρια της σχολής του, για τις ναζιστικές και ρατσιστικές θεωρίες περί αρίας φυλής, και μόνο μετά την κατακραυγή διέκοψε τη συνεργασία μαζί της» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για αυτές τις άκρως επικίνδυνες αντιλήψεις των ναζιστών αιματοκυλίστηκε η Ευρώπη και εκατομμύρια άνθρωποι βρήκαν φριχτό θάνατο. Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης οφείλει να απολογηθεί για τη στάση του όπως και για το γεγονός ότι με τη δική του ανοχή βρήκαν χώρο έκφρασης τέτοιες αθλιότητες» προσθέτει και καταλήγοντας προσθέτει «ο δε κ. Μητσοτάκης, που τον κρατάει ακόμα στη θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ., οφείλει να αντιληφθεί ότι, με την κάλυψη που του παρέχει, είναι έκθετος απέναντι στον ελληνικό λαό αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε στο twitter από την πλευρά του:

«Μετά τα «νανογιλέκα» κ τα βιβλία του Πλεύρη που υμνούν τον Χίτλερ, για το ολοκαύτωμα, ο @AdonisGeorgiadi «πούλησε» κ ναζιστικές θεωρίες. Κατά τα άλλα, η προσωπική επιλογή του @kmitsotakis για την θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, δεν είναι καθόλου ακροδεξιός!»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα και γνωστοποίησε την απόλυσή της: «Η συνεργασία με την κα Στεργιόπουλου διεκόπη, κατόπιν δικής μου αποφάσεως», ωστόσο στα σχόλια έγινε «χαμός».