Νίκος Παπανδρέου: Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τις ομιλίες του Ανδρέα

Gazzetta team
Νίκος Παπανδρέου: Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε τις ομιλίες του Ανδρέα
Ο γιος του ιδρυτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ανέφερε πως το κυβερνών κόμμα είχε επικοινωνήσει μαζί του πριν τις εκλογές του 2015, ζητώντας τις ομιλίες του πατέρα του.

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα πως προσπαθεί εναγωνίως να μιμηθεί τον άλλοτε ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο γιος του τελευταίου, έβαλε ένα ακόμα... λιθαράκι στη σχετική φημολογία, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, του ζήτησε όλες τις ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ερωτώμενος σχετικά με τις ομοιότητες των δυο ανδρών, ο Νίκος Παπανδρέου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αντιγράφει πολλά από τα συνθήματα του Ανδρέα. Τον έχει σαν είδωλο ο Τσίπρας. Δεν έχω μιλήσει, αλλά τον παρακολουθεί για να αντιγράψει τις επιτυχίες του. Ξέρω ότι πριν τις πρώτες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε όλους τους λόγους του Ανδρέα Παπανδρέου. Σκεφτόμουν να τα δώσω ή να μην τα δώσω. Αλλά τα δώσαμε, θα τα έβρισκε έτσι και αλλιώς κάπου αλλού».

Μιλώντας για την επικαιρότητα και το αφήγημα περί εξόδου από τα μνημόνια, ο Νίκος Παπανδρέου, σημείωσε «Το ΠΑΣΟΚ σε κάποιο βαθμό τυμβωρυχήθηκε. Η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το ότι βγήκαμε από το μνημόνιο.Το πρόγραμμα θα το ολοκλήρωνε οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Πηγή: reader.gr