O Tόσκας παρέδωσε την θέση του στον Σκουρλέτη

Gazzetta team
O Tόσκας παρέδωσε την θέση του στον Σκουρλέτη
Στα επόμενα βήματα του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε το Σάββατο το πρωί ο υπουργόςΠάνος Σκουρλέτης, ο οποίος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της προστασίας του πολίτη από τον παραιτηθέντα αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Τόσκα και στις ευθύνες που απορρέουν από τη διαχείριση των φονικών πυρκαγιών στην Αττική, ο κ. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι «θα είναι άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του Νίκου Τόσκα με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα όταν είναι γνωστό ότι υπό αντίξοες συνθήκες (με δημοσιονομική στενότητα και οικονομική λιτότητα), υπήρχε ένα διαρκές εμπόδιο» και πρόσθεσε ότι «ο Νίκος Τόσκας έκανε μια εξαιρετική δουλειά».

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Σχετικά με τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων και την αποφυγή παρόμοιων καταστροφών, σημείωσε ότι «θεωρούμε απαραίτητο ότι πρέπει οι νόμοι δεν πρέπει να ψηφίζονται και να μην εφαρμόζονται. Είναι εμφανές ότι ο συνδυασμός του οικιστικού λαβύρινθου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει τομές και να συγκρουστεί με συμφέροντα. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το νέο εθνικό σχεδιασμό και θα συνδυαστεί με μια σε βάθος αποτίμηση όλης της επιχείρησης που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες. Η Δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες. Ο καθένας μας θα προσπαθήσει από τη μεριά του να διευκολύνει το έργο της».

Παράλληλα, τόνισε ότι «για την κυβέρνηση προτεραιότητα είναι να μπορέσει να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν όσους έζησαν και υπέστησαν τις επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς αλλά ταυτόχρονα να πάει σε βάθος και να βγάλει συμπεράσματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τη διαχείριση των γεγονότων της ημέρας της κρίσης. Υπάρχει η αποφασιστική βούληση της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί μια δουλειά που ήδη είχε ξεκινήσει στο υπουργείο, σε ένα ριζικό ανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας. Επιβάλλεται ο ανασχεδιασμός για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που θα μας φέρουν αντιμέτωπους με ακραία καιρικά φαινόμενα».

Νίκος Τόσκας: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός

«Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν όμως αυτοί που χάθηκαν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας. Οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Η συνείδηση μου επέβαλε από την πρώτη στιγμή να καταθέσω την παραίτησή μου . Ήταν το αυτονόητο. Όπως έχω πολλές φορές δηλώσει δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Επέλεξα να μην ακούω τις σειρήνες μικροπολιτικής αλλά να κάνω σωστά τη δουλειά μου. Γενναιότητα δεν έχουν μόνο οι στρατηγοί αλλά και τα υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε νωρίτερα ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Νίκου Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.