Νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση με αφορμή την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα

Gazzetta team
Νέα επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση με αφορμή την εταιρεία της οικογένειας Τσίπρα
Νέα δριμεία επίθεση εναντίον της κυβερνητικής συνεργασίας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του Αλέξη Τσίπρα εξακόντισε η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την υπόθεση της εταιρίας ΔΙΟΔΟΣ, αυτή τη φορά με αφορμή συνέντευξη του ξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως παραβλέπει τις ύβρεις εναντίον του κόμματος και θέτει τρία ερωτήματα στα οποία όπως επισημαίνει δεν έχει απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε το Μέγαρο Μαξίμου εδώ και μία εβδομάδα.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Η ΝΔ ζητά να μάθει αν είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον εξάδελφό του (και αδερφό του πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα, αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον και τέλος ζητά να εξηγήσει ο κ. Γιώργος Τσίπρας το γεγονός ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό.

«Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πώς δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πώς συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών» καταλήγει η ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νέα Δημοκρατία.

Η πλήρης ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«O ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα. Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο όσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος.

1. Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;
2. Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;
3. Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;

Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πως δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών...».

Πηγή: reader.gr