Βίτσας: «Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά θα μειωθεί στις 10.000 μέχρι τον Σεπτέμβρη»

Gazzetta team
Βίτσας: «Ο αριθμός των προσφύγων στα νησιά θα μειωθεί στις 10.000 μέχρι τον Σεπτέμβρη»
Σε δεσμεύσεις πως οι πρόσφυγες στα νησιά πρόκειται να μειωθούν από τον αριθμό των 17.000 που είναι σήμερα στους 10.000 μέχρι τον Σεπτέμβρη, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 2/7 ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, η παραπάνω αποσυμφόρηση πρόκειται να επιτευχθεί μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών παροχής ασύλου, της μεταφοράς ευάλωτων ομάδων στην ηπειρωτική χώρα και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε σε τηλεοπτική τοποθέτησή του στην ΕΡΤ1, ότι οι μετανάστες και πρόσφυγες στη Μόρια, που σήμερα υπολογίζονται στις 7.000 θα μειωθούν στους μισούς.

Επέμεινε δε ότι όσο ο κ. Τσίπρας θα είναι πρωθυπουργός ο ΦΠΑ στα νησιά θα παραμείνει μειωμένος. Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα, στόχος της κυβέρνησης από εδώ και πέρα είναι να μεγαλώσει το δημοσιονομικό χώρο ο οποίος θα φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη.

Όπως είπε, στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα ανακοινώσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, και θα δούμε πώς θα αξιοποιήσουμε το δημοσιονομικό χώρο για την ενίσχυση των ευάλωτων ομάδων, και οι συνταξιούχοι είναι μια από τις ευάλωτες ομάδες.

Πηγή: reader.gr