ΠΟΤΑΜΙ: Οριστική και με συντριπτική πλειοψηφία η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής

Gazzetta team
ΠΟΤΑΜΙ: Οριστική και με συντριπτική πλειοψηφία η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής
Οι βουλευτές του Ποταμιού, όπως αναμενόταν, στηρίξαν την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους. Ωστόσο οι διαφωνίες ήταν ανοιχτές δίνοντας δραματικό τόνο στη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος.

Με συντριπτική πλειοψηφία, οι βουλευτές και τα στελέχη του Ποταμιού αποφάσισαν την αποχώρηση του κόμματος από το Κίνημα Αλλαγής, όπως είχε προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στην ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του κόμματος, υπέρ της αποχώρησης ψήφισαν 97 στελέχη ενώ «κατά» ετάχθησαν 16. Υπήρξαν επίσης πέντε λευκά.

Αποσύρθηκε τελικά και δεν τέθηκε προς ψηφοφορία η πρόταση του κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκου και του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου για παραμονή του Ποταμιού στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια).

Στη διάρκεια της συνεδρίασης οι βουλευτές έκαναν έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους, ενώ στήριξαν την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι:

Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O δε Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και άλλα στελέχη.

Πηγή: reader.gr

Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και άλλα στελέχη.
Πηγή: reader.gr