Άγρια κόντρα Κοτζιά - Μπακογιάννη στη Βουλή με αφορμή τα πτυχία τους (vid)

Gazzetta team
Άγρια κόντρα Κοτζιά - Μπακογιάννη στη Βουλή με αφορμή τα πτυχία τους (vid)
Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Κοτζιάστη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, με αναφορές στα πτυχία τους και προκλήσεις για μηνύσεις.

Ειδικότερα, τον «πόλεμο» δηλώσεων άνοιξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία κατήγγειλε στην ομιλία της τον υπουργό Εξωτερικών ότι περιφέρεται στα κανάλια και «απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων».

«Παρακολουθώ τον υπουργό Εξωτερικών να περιφέρεται στα κανάλια και να απειλεί με δημοσιοποίηση απορρήτων εγγράφων. Σας προκαλώ, λοιπόν, τώρα να τα καταθέσετε όλα στα πρακτικά της Βουλής. Όλα όμως. Και μια και κάνετε τον κόπο, ας καταθέσετε και τους φακέλους των δικών σας συνομιλιών κύριε Υπουργέ. Εκτός κι αν έχετε κάτι να κρύψετε», είπε η κ. Μπακογιάννη προκαλώντας την αντίδραση του κ. Κοτζιά.

«Αν μου μεταφέρθηκε σωστά, τις ύβρεις που χρησιμοποιεί συγκεκριμένο περιοδικό, το οποίο διασυνδέεται με την κ. Μπακογιάννη, που έχουν καταδικαστεί στο Πρωτοδικείο, στο Εφετείο τελεσίδικα και στον Άρειο Πάγο, με τον δικό της άκομψο, συνήθως τρόπο, την καλώ να ή να της πάρει πίσω, ή να κάνει άρση της ασυλίας της στο Κοινοβούλιο», απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Εδώ είμαστε. Κάντε μου μήνυση. Εγώ θα ζητήσω την άρση της ασυλίας μου αμέσως», συνέχισε η κα Μπακογιάννη.

Παίρνοντας εκ νέου τον λόγο, ο υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε: «Η κ. Μπακογιάννη, επανέλαβε την ύβρι, για να αποπροσανατολίσει από τα χάλια του κόμματός της στο ζήτημα του Μακεδονικού – Σκοπιανού. Είναι γνωστό ότι την ίδια μέρα που αυτή την ύβρι την δημοσίευσε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ μετά από το πρώτο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, την ίδια ημέρα στην σελίδα 5, κατά λάθος βέβαια, δημοσίευαν την συνέντευξη του προέδρου κ. Στάινμάγιερ, προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, όπου εξηγούσε πως μέναμε στον ίδιο δρόμο και συνφοιτούσαμε σε ένα Πανεπιστήμιο κοντά στην Φραγκφούρτη. Ουδέποτε έκανα έστω και μία ημέρα σπουδών, ή άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Γερμανία. Βιβλίο, το οποίο έχω καμάρι μου ότι συνέγραψα με έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους της Δυτικής Γερμανίας, όταν ήμουν μόλις 19 ετών, καθηγητής του πανεπιστημίου της Ρώμης, υβρίζεται από το περιοδικό που πιθανόν να χρηματοδοτήθηκε από την οικογένεια της κ. Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα: Όταν πρωτοέγινα εγώ υπουργός, αμφισβητούσε ότι είχα καν σπουδάσει. Αυτές τις αθλιότητες λέει, αυτές τις προπαγάνδες λέει για να μειώσει τους ανθρώπους. Πρέπει να ντρέπεται».

Η Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον κ. Κοτζιά εκ νέου «να της κάνει μήνυση» γι αυτό που θέλει να αποδειχθεί, και προσέθεσε: «Δηλώνω ρητά ότι δεν θα καλυφθώ πίσω από την ασυλία. Ελάτε να πάμε στα δικαστήρια, να βάλουμε κάτω την ιστορία σας, που νομίζω ότι θα θέλετε να την αποδείξετε».

«Είναι γνωστά τα ψευδή δημοσιεύματα, όσον αφορά την επιστημονική μου κατάρτιση. Η ίδια η κ. Μπακογιάννη, είχε στο κόμμα της τον νυν πρύτανη του πανεπιστημίου Πειραιά, που βεβαίωσε πως ότι είπα είναι αληθές” επανήλθε ο υπουργός. [...] Εγώ αυτό που έχω ζήτημα είναι να μας πει η κ. Μπακογιάννη κάποτε πως απέκτησε το πτυχίο της των πολιτικών επιστημών και από ποιές χώρες μετεγράφη στο Μόναχο», ανταπάντησε ο κ. Κοτζιάς.

Πηγή: reader.gr