Τσακαλώτος: «3-4 κομμάτια του παζλ πρέπει να μπουν στη θέση τους»

Gazzetta team
Τσακαλώτος: «3-4 κομμάτια του παζλ πρέπει να μπουν στη θέση τους»
Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματ​εύσεων με τους επικεφαλής της Τρόικα στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης.

«Σήμερα έ​χουμε μια ​τεχνική ​συμφωνία ​(Staff Level Agreement​) η οποία θα επικυρωθεί στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

Σε όλα τα ζητήματα έχουμε κλείσει και ξέρουμε ακριβώς τι έχουμε να κάνουμε μέχρι το Eurogroup της 21ης Ιουνίου. Πολλά πράγματα αρχίζουν να γίνονται. Μερικά είναι δύσκολα τεχνικά. Πρέπει να τρέξουμε και να είμαστε οργανωμένοι. Άρα, στο Εuropgroup της 21ης Ιουνίου -όπως σας έχω πει πολλές φορές, υπάρχουν τα τρία - τέσσερα κομμάτια του παζλ τα οποία πρέπει να μπουν στη θέση τους. To πρώτο ( σ.σ. η 4η αξιολόγηση) ήδη έχει πάρει το δρόμο του. Ίσως την Τετάρτη ή την Πέμπτη να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το χρέος, πώς δηλαδή έχει πάει η συζήτηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Επίσης, στις 21 Ιουνίου θα συζητηθεί και η μεταμνημονιακή παρακολούθηση.

Tέλος σχετικά με τα ζητήματα για τα οποία σας είχα πει ότι είναι αγκάθια, θεωρώ ότι τώρα λύθηκαν με έναν τρόπο ικανοποιητικό για την ελληνική πλευρά. Προφανώς σε μερικά πράγματα έπρεπε να βάλουμε λίγο νερό στο κρασί μας, αλλά γενικά θεωρώ ότι η συζήτηση έγινε πολύ δημιουργικά και επί της ουσίας. Στα πιο πολλά σημεία είμαι πολύ ευχαριστημένος».