«Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019»

Gazzetta team
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019»
Διέψευσε το ενδεχόμενο πρόωρης μείωσης του αφορολογήτου από το 2019 ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που μετείχε στη συνάντηση του Ευκλείδη Τσκαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών για τα δημοσιονομικά.

Ο ίδιος αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως όσα έχουν ψηφιστεί για τη μείωση στις συντάξεις θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο από το 2019», είπε και θέτοντας τέρμα στις φημολογίες για μη εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων για τις συντάξεις, ξεκαθάρισε πως τα όσα έχουν συμφωνηθεί θα τηρηθούν.

Όπως αποκάλυψε, πλέον το ΔΝΤ αναθεώρησε την εκτίμηση του για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα από το 2,9% στο 3,5% του ΑΕΠ, δείχνοντας πως δεν αμφιβάλει πως οι στόχοι για εφέτος και το 2019 θα πιαστούν.

Σημείωσε δε πως γίνεται τεχνική δουλειά ώστε να ποσοτικοποιηθεί το κομμάτι της δημοσιονομικής υπεραπόδοσης που θα μεταφερθεί από το 2018 στο 2019.

«Πρέπει να εκτιμήσουμε πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η υπέρβαση ώστε να καταλήξουμε στα περιθώρια μείωσης φόρων και σε στοχευμένες παρεμβάσεις στις δαπάνες», είπε.

Ο ίδιος αξιωματούχος αποκάλυψε πως το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής θα κατατεθεί προς ψήφιση στις αρχές Ιουνίου, ως μέρος του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα. Σημείωσε πως σε αυτό η εφετινή ανάπτυξη θα τοποθετείται στο 2-2,1%.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την πεποίθηση πως έως το Σάββατο θα έχει επιτευχθεί τεχνική συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (Staff Level Agreement).

Πηγή: reader.gr