+slo-gun

ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Φλαμπουράρης: «Το καλοκαίρι παίρνουμε τα κλειδιά της χώρας»

Φλαμπουράρης: «Το καλοκαίρι παίρνουμε τα κλειδιά της χώρας»

Φλαμπουράρης: «Το καλοκαίρι παίρνουμε τα κλειδιά της χώρας»

«Τον Αύγουστο, τα κλειδιά της χώρας θα έρθουν στα χέρια της κυβέρνησης». Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξη του  ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φαλαμπουράρης αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα», μετά την έξοδο από τα μνημόνια. 

«Δεν πιστεύω ότι κανένας Έλληνας νοσταλγεί πια τις πλαστές ευημερίες της μεταπολίτευσης. Βεβαίως διεκδικεί να βελτιώσει τη ζωή του και να ευημερήσει και καλά κάνει», σημειώνει και τονίζει: «Το 2019 θα είναι η πρώτη χρονιά μιας αισθητής καλυτέρευσης».

Ο κ. Φλαμπουράρης δηλώνει «πολύ ικανοποιημένος» γιατί «η 'καθημερινότητα' κερδίζει το στοίχημα της στήριξης του πολίτη απέναντι στον γραφειοκρατικό κυκεώνα του Δημοσίου κερδίζοντας καθημερινά και την εμπιστοσύνη όλο και περισσότερων πολιτών».

Επίσης, στη συνέντευξή του περιγράφει τα «πρέπει» της νέας αναπτυξιακής φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα ενώ ζητά «να τελειώνουμε με αυτήν την παραδοσιακή "ανταγωνιστικότητα" βορείων και νοτίων, που μόνο αρνητικά λειτουργεί και, βεβαίως, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη του αύριο».

Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Κινήματος Αλλαγής, ο Αλ. Φλαμπουράρης περιγράφει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να ανοίξει ο δρόμος για οτιδήποτε, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για τα σκάνδαλα, ο έμπειρος πολιτικός λέει πως «η όποια τέτοια επιβεβαίωση θα με στενοχωρήσει πολύ. Αλλά, από την άλλη, δεν μπορώ να αντιστρατευτώ και τη λογική: αδίκημα χωρίς δράστη δεν υπάρχει».

Στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, τέλος, στις διαπραγματεύσεις με το βόρειο γείτονά μας, περιγράφει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης ως «μαχητική αλλά και συνετή». Και συμπληρώνει: «Ελπίζω, η ΠΓΔΜ να αντιληφθεί την ιστορική ευκαιρία που της δίδεται για να προχωρήσει ως χώρα. Είναι νομίζω στο χέρι της πλέον». 

Ενώ για τις σχέσεις με την Τουρκία, ο υπουργός Επικρατείας συμπεραίνει, μετά την πρόσφατη ευρωτουρκική Σύνοδο, ότι «ενώ βγήκαμε κερδισμένοι στη Βάρνα φαίνεται ότι έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο για μια δίκαιη και ασφαλή διευθέτηση των σχέσεων μας με τη γείτονα και φίλη χώρα».

Τέλος αναφερόμενος στα προβλήματα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης  τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα προβλήματα της ΕΒΖ είναι είναι γνωστά και αφορούν τις συσσωρευμένες παθογένει

ες χρόνων. Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες ώστε να επιλυθούν προβλήματα και οι τευτλοπαραγωγοί να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα και την επόμενη καλλιεργητική περίοδο τα χωράφια τους.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα στο πρόσφατο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, διαβεβαίωσε τους αγρότες - τευτλοπαραγωγούς ότι σε κάθε περίπτωση θα αποζημιωθούν άμεσα για το προϊόν που παρέδωσαν και θα ενισχυθούν με τα αναγκαία ποσά για να καλλιεργήσουν.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ανευρεθεί στρατηγικός επενδυτής ο οποίος θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα της επιχείρησης και τα συμφέροντα των παραγωγών και των εργαζομένων». 

Πηγή: insider.gr