Έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δις από το EuroWorking Group

Gazzetta team
Έγκριση για την εκταμίευση των 5,7 δις από το EuroWorking Group
Στη σημερινή του συνεδρίαση το EuroWorking Group ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δις μετά την εκπλήρωση και 2 τελευταίων προαπαιτούμενων.

Την εκταμίευση της υπό-δόσης των 5,7 δισ. ευρώ ενέκρινε το Euro Working Group, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στην επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα λάβει στα μέσα Μαρτίου την υπό-δόση των 5,7 δισ. ευρώ προχώρησε με δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, τονίζοντας παράλληλα πως προχωρούν με ταχύ βήμα τόσο οι διεργασίες για την τέταρτη αξιολόγηση, όσο και οι τεχνικές εργασίες για τα ενδεχόμενα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η δήλωση του Μάριο Σεντένο έχει ως εξής:

«Έχω ενημερωθεί ότι το EuroWorking Group στις 2 Μαρτίου επιβεβαίωσε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος του ESM.

Η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων επιβεβαιώνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα και στη συνεχιζόμενη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αναμένεται να εγκρίνει την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του προγράμματος μετά την ολοκλήρωση των εθνικών κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση της πρώτης υπό – δόσης ύψους 5,7 δισ. ευρώ στο δεύτερο εξάμηνο του Μαρτίου.

Έχουμε εισέλθει τώρα στον τελικό γύρο του ελληνικού προγράμματος του ESM. Η τέταρτη και η τελική αξιολόγηση συνεχίζεται. Το ίδιο και η τεχνική εργασία για τα ενδεχόμενα νέα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να επιστρέφει στις αγορές και η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται επί μιας στρατηγικής μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, η οποία θα είναι κρίσιμη για τον καθορισμό του πλαισίου μετά το πρόγραμμα.

Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επανέλθει ως ισότιμο μέλος ανάμεσα στους Ευρωπαίους εταίρους της και να αφήσει πίσω της τις ημέρες της κρίσης».

Πηγή: reader.gr