Επιβεβαιώνονται τα 2,4δισ. για τα F-16 από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (pic)

Gazzetta team
Επιβεβαιώνονται τα 2,4δισ. για τα F-16 από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (pic)
Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το κόστος αυτής της αναβάθμισης.

Στο Κογκρέσο μεταφέρθηκε το αίτημα της Ελλάδας για αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Στην εισήγηση του υπουργείου Άμυνας προς το Κογκρέσο, επιβεβαιώνεται πως το κόστος της αναβάθμισης αυτής, θα φτάσει τα 2,4 δισ.

Αρχικά μάλιστα σύμφωνα με το έγγραφο της Defense Security Cooperation Agency, δεν προβλέπονται, ούτε όμως αποκλείονται κάποια αντισταθμιστικά οφέλη.

Το έγγραφο της DSCA, αναφέρει χαρακτηριστικά «Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποια αντισταθμιστικά οφέλη. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, η Ελλάδα συνήθως αιτείται κάποιων αντισταθμιστικών. Οποιαδήποτε συμφωνία για αντισταθμιστικά θα είναι αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και της αναδόχου εταιρείας”.

Η υπηρεσία διευκρινίζει ότι «Δεν θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις στην ετοιμότητα της αμερικανικής άμυνας ως αποτέλεσμα αυτής της προτεινόμενης πώλησης». Το ποσό που επιβεβαιώνει το αμερικανό υπουργείο Άμυνας, είναι σχεδόν διπλάσιο, από αυτό που υποστήριζε πως είναι το «ταβάνι του προϋπολογισμού» για τη σχετική αναβάθμιση, ο Πάνος Καμμένος.

Πηγή: reader.gr