Δάσκαλος που «έδειχνε σε μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ» είναι ο άνδρας που αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι

Gazzetta team
Δάσκαλος που «έδειχνε σε μαθητές σκίτσα του Μωάμεθ» είναι ο άνδρας που αποκεφαλίστηκε στο Παρίσι
Ένας καθηγητής γυμνασίου, που δίδασκε ελεύθερη έκφραση, δείχνοντας στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, ίσως και από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, είναι ο άνδρας που αποκεφάλισε ένοπλος στο Παρίσι, έχοντας προκαλέσει πανικό στη γαλλική πρωτεύουσα.

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για τη στυγερή δολοφονία στο προάστιο του Παρισιού, Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ, πριν από μερικές ώρες, από έναν ένοπλο, ο οποίος, σύμφωνα με αυτόπτες μαρτυρίες, φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» την ώρα της ειδεχθούς του πράξης.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το θύμα είναι ένας καθηγητής γυμνασίου, που δίδασκε ελεύθερη έκφραση, δείχνοντας στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ, ίσως και από το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo! Όπως τονίζουν τα διεθνή Μέσα, δέχθηκε μαχαιριά στον λαιμό και πέθανε, ενώ ο δράστης κατόπιν τον αποκεφάλισε.

Ο δράστης, εξάλλου, καταδιώχθηκε από την αστυνομία και αφού αρνήθηκε να παραδοθεί, δέχθηκε πυρά και έπεσε νεκρός.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

Σύμφωνα με τοπικό ιστότοπο, δημοτικοί αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα γύρω στις 17:30 στην πλατεία Ρενέ Πικάρ, κοντά σε ένα σχολείο. Ο δράστης ήταν ακόμη παρών στο σημείο και τον κάλεσαν να παραδοθεί, ωστόσο τους απείλησε με το όπλο που κρατούσε και διέφυγε.

Οι αστυνομικοί που τον καταδίωξαν τον πυροβόλησαν και τον εξουδετέρωσαν όταν έφτασε στο Ερανί-σιρ-Ουάζ και αφού αρνήθηκε και πάλι να παραδοθεί. Ο δράστης έχασε τη ζωή του επί τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος βρίσκεται στο Μαρόκο για επίσημη επίσκεψη, επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι.

Στη Γαλλία τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί πολλές βίαιες επιθέσεις από ισλαμιστές τρομοκράτες. Τον περασμένο μήνα, μετανάστης από το Πακιστάν επιτέθηκε με μπαλτά και τραυμάτισε δύο ανθρώπους έξω από τα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo, στο σημείο, δηλαδή, όπου πριν από πέντε χρόνια ισλαμιστές τρομοκράτες είχαν προκαλέσει μακελειό, δολοφονώντας 10 εργαζόμενους του σατιρικού περιοδικού και δύο αστυνομικούς.