Ζωολογικό πάρκο απέσυρε πέντε παπαγάλους επειδή έβριζαν επισκέπτες

Gazzetta team
Ζωολογικό πάρκο απέσυρε πέντε παπαγάλους επειδή έβριζαν επισκέπτες
Τα πτηνά πλέον έχουν τοποθετηθεί σ' έναν περιφραγμένο χώρο όπου βρίσκονται και άλλοι παπαγάλοι.

Πέντε νεοφερμένοι παπαγάλοι στο πάρκο του Λίνκολνσαϊρ αποσύρθηκαν από τη δημόσια θέα καθώς έβριζαν τους επισκέπτες.

Τα πτηνά είχαν γίνει «κάτοικοι» του πάρκου στις 15 Αυγούστου και σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του πάρκου, Στιβ Νίκολς, έμαθαν βωμολοχίες το ένα στο άλλο ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα στο ίδιο δωμάτιο.

Οι βωμολοχίες που εκστόμιζαν οι πέντε αφρικανικοί γκρι παπαγάλοι είχαν σαν αποτέλεσμα να προκαλούν γέλιο στους εργαζομένους του πάρκου, κάτι που όμως ενθάρρυνε τα πουλιά ώστε να συνεχίσουν.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκολς στην Lincolnshire Live, το πάρκο είχε και κατά το παρελθόν παπαγάλους που χρησιμοποιούσαν αισχρές εκφράσεις κάτι το οποίο ήταν «πολύ κωμικό».

«Αλλά από σύμπτωση είχαμε πέντε την ίδια εβδομάδα, οι οποίοι βρίσκονταν σε καραντίνα μαζί, κάτι που σημαίνει ότι ένα δωμάτιο ήταν γεμάτο με “αισχρά πουλιά”. Όσο περισσότερο έβριζαν τόσο πιο πολύ γέλιο προκαλούσαν και αυτό τους ενθάρρυνε να βρίσουν ξανά», προσέθεσε.

«Όταν βάλεις τέσσερις ή πέντε μαζί, οι οποίοι έχουν μάθει να βρίζουν φυσικά και έχουν μάθει και να γελάνε μ' αυτό, τότε ο ένας βρίζει, ο άλλος γελάει και προτού το καταλάβεις, το περιβάλλον μοιάζει με σενάριο όπου ηλικιωμένοι βρίζουν και γελάνε μαζί», είπε ακόμα ο γενικός διευθυντής του πάρκου.

Το πάρκο άγριας ζωής στο Λίνκολνσαϊρ έβγαλε τα πουλιά σε κοινή θέα, μετά το τέλος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, αλλά δεν πήρε πολύ καιρό για τα πουλιά ώστε ν' αρχίσουν να βρίζουν χυδαία τους επισκέπτες.

«Κυριολεκτικά μέσα στα πρώτα 20 λεπτά είχαν βρίσει έναν επισκέπτη και στην επόμενη ομάδα ανθρώπων είχαν αραδιάσει όλων των ειδών τις χυδαίες εκφράσεις», είπε ο Νίκολς.

Όπως δήλωσε παρόλο που οι επισκέπτες διασκέδασαν και γελούσαν με την όλη κατάσταση, αποφάσισαν ν' αποσύρουν τους «χυδαίους» παπαγάλους καθώς έρχεται Σαββατοκύριακο και στο πάρκο αναμένεται να βρεθούν παιδιά.

Τα πτηνά πλέον έχουν τοποθετηθεί σ' έναν περιφραγμένο χώρο όπου βρίσκονται και άλλοι παπαγάλοι, με τους ιθύνοντες του πάρκου να ευελπιστούν ότι οι νέοι θόρυβοι και τα νέα ακουστικά ερεθίσματα με τα οποία θα έρθουν σε επαφή, θα έχουν καλή επιρροή στα πουλιά. Το πάρκο φιλοξενεί περίπου 1.500 παπαγάλους.

Ακόμα ο Νίκολς είπε ότι οι παπαγάλοι θα ελευθερωθούν ξανά σε διαφορετικά σημεία του πάρκου, έτσι ώστε εφόσον τους ξεφεύγουν βωμολοχίες «να μην είναι τόσο κακό όσο όταν είναι τρεις ή τέσσερις μαζί που βρίζουν ταυτόχρονα» και συμπλήρωσε ότι το πάρκο χτυπήθηκε σημαντικά από την πανδημία, αλλά οι παπαγάλοι, οι οποίοι βρίζουν είναι μία πηγή γέλιου και μίας μικρής ανακούφισης για τους εργαζομένους που βίωσαν μία «πραγματικά δύσκολη χρονιά».

Πηγή: Reader.gr