Τhe Coach: Η virtual εμπειρία εκγύμνασης που με έκανε να κολλήσω

Gazzetta team
Τhe Coach: Η virtual εμπειρία εκγύμνασης που με έκανε να κολλήσω
Έφτασε η πλατφόρμα που θα σε κάνει να δεις τη γυμναστική με άλλο μάτι.

Θα ξεκινήσω με μια παραδοχή: Δεν ήμουν ποτέ λάτρης της γυμναστικής. Ή μάλλον, για να το θέσω αλλιώς, εγώ και η γυμναστική δεν είχαμε ποτέ καμία, μα καμία σχέση. Μην με παρεξηγήσετε, θεωρώ ότι κάθε μορφή άθλησης μπορεί να μας προσφέρει πάρα πολλά, τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική μας υγεία. Ωστόσο εγώ προσωπικά δεν κατάφερα ποτέ να την εντάξω στην καθημερινότητά μου. Γιατί, παρότι μου αρέσει ο αθλητισμός, το βασικό μου πρόβλημα μια ζωή ήταν ένα: Ότι βαριόμουν να βγω από το σπίτι και να κολλήσω για ακόμα μια φορά στην κίνηση προκειμένου να φτάσω στο γυμναστήριο ή στο γήπεδο για την προπόνησή μου.

Πείτε το παραξενιά, πείτε το τεμπελιά, αυτή είναι η αλήθεια. Γι αυτό και είχα επιχειρήσει αρκετές φορές να μπω σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι. Μια περίοδο μάλιστα είχα αγοράσει και τα απαραίτητα βάρη σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που μου έδωσε ένας φίλος αθλητής. Όπως καταλαβαίνετε, δεν κράτησε για πολύ για έναν πολύ απλό λόγο: Δεν ήξερα τι έκανα. Δεν ήξερα πώς να κάνω σωστά τις ασκήσεις και έτσι αφενός κινδύνευα να τραυματιστώ και αφετέρου δεν έβλεπα κανένα αποτέλεσμα.

Πριν από λίγες μέρες ωστόσο ανακάλυψα την πλατφόρμα The Coach. Πρόκειται για ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα ψηφιακά προγράμματα εκγύμνασης και ευεξίας μέσω του οποίου μπορεί κανείς να έχει τον προσωπικό του εικονικό προπονητή (Personal Virtual Coach) στη διάθεσή του κάθε στιγμή, όπου κι αν βρίσκεται. Οι virtual προπονήσεις γίνονται στα ελληνικά με εξατομικευμένες τεχνολογίες εκμάθησης και μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα από 100 προγράμματα fitness, yoga, χορoύ και pilates σχεδιασμένα από κορυφαίους προπονητές. Μάλιστα, η διαδικασία εγγραφής είναι εξαιρετικά απλή, καθώς μπορεί να πραγματοποιηθεί σε όλα τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ, αλλά και online στο germanos.gr.

Θα μου πείτε τώρα, πώς γίνεται να γυμναστείς διαδικτυακά; Κι όμως έχω να σας πω ότι προσωπικά, με αυτού του είδους τη διαδικτυακή γυμναστική, νιώθω το σώμα μου να γυμνάζεται καλύτερα από ποτέ. Αυτό συμβαίνει γιατί τα εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης έχουν σχεδιαστεί από έμπειρους προπονητές με μεγάλη τεχνογνωσία στο αντικείμενό τους. Μιλάμε για ονόματα όπως ο lead fitness coach Γιώργος Ξηρός και η lead dance coach Αφροδίτη Αντίσου.

Και εκτός αυτού, μέσω των εξατομικευμένων νέων τεχνολογιών της πλατφόρμας -interactive practice, speed control, loop moves, video mirroring- μπορείς να αποκτήσεις 360° αντίληψη, να μάθεις καλύτερα και γρηγορότερα τις ασκήσεις, τις χορογραφίες, τις τεχνικές αναπνοής ή ό,τι άλλο επιλέξεις να κάνεις. Και όλα αυτά από τον χώρο σου και από όποια φορητή συσκευή σε βολεύει: smart TV, smartphone, tablet, laptop.

Να σημειώσω εδώ ότι οι ειδικά σχεδιασμένες προπονήσεις δεν ξεπερνούν τα 20’ και ανανεώνονται κάθε μήνα, ενώ όπως πληροφορήθηκα, θα προστίθενται διαρκώς και νέες κατηγορίες, όπως πολεμικές τέχνες, AcroYoga, Ballet Fit, Couple Fitness και άλλα. Σύντομα μάλιστα θα ξεκινήσουν κι εβδομαδιαία live training μέσω ειδικών webinars όπου οι προπονητές θα απαντούν σε ερωτήσεις, θα αναλύουν τις ασκήσεις και θα παραδίδουν ζωντανά μαθήματα γυμναστικής και χορού!

Όσον αφορά στο κόστος, θα εκπλαγείτε: Η συνδρομή για τα προγράμματα The Coach ξεκινάει από €9,99 τον μήνα, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρίμηνη, εξάμηνη ή ετήσια, αποκτώντας άμεσα πρόσβαση σε όλα τα προγράμματα.

Μην το πολυσκέφτεστε, μιλάμε για το μέλλον της γυμναστικής. Με σύμμαχο την τεχνολογία, οι προπονήσεις γίνονται διαδικτυακά, εύκολα με ασφάλεια και με ελάχιστο κόστος. Πάρτε το απόφαση, βάλτε την πλατφόρμα The Coach στη ζωή σας και δείτε την άσκηση με άλλο μάτι.

ΥΓ: Παρότι ξέρω ότι οι περισσότεροι από εσάς θα προτιμήσετε να γίνετε συνδρομητές μπαίνοντας στο germanos.gr, εγώ θα σας πρότεινα να επισκεφθείτε και ένα από τα φυσικά καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να δείτε και από κοντά τη μεγάλη γκάμα προϊόντων που διαθέτουν, όπως smartwatches, smartbands, action cameras, scooters & sports accessories. Είπαμε, εφόσον αποφασίσαμε να βάλουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, ας το κάνουμε παρέα με gadgets που καταγράφουν τις αθλητικές μας επιδόσεις, μετρούν τους καρδιακούς παλμούς και βοηθούν στις προπονήσεις μας!