Μελισσοκόμος άφησε 60.000 μέλισσες να καλύψουν το πρόσωπό του για 4 ώρες και 10 λεπτά (pics & vid)

Gazzetta team
Μελισσοκόμος άφησε 60.000 μέλισσες να καλύψουν το πρόσωπό του για 4 ώρες και 10 λεπτά (pics & vid)
Ένας μελισσοκόμος λέει πως έχει τόσο φιλική σχέση με τις μέλισσές του, που δεν τον τσιμπάνε, και για να το αποδείξει άφησε και τις 60.000 να καλύψουν το πρόσωπό του για 4 ώρες, 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα -μπαίνοντας στο Βιβλίο Γκίνες.

Ένας Ινδός μελισσοκόμος εμπιστεύεται τόσο πολύ τις μέλισσες, που άφησε 60.000 από αυτές να καλύψουν το πρόσωπό του για ώρες!

Ο 24χρονος, γνωστός ως Nature M.S., θεωρεί τις μέλισσες ως τους «καλύτερους του φίλους» και λέει ότι δεν είναι απειλή.

Από τα 7 του χρόνια, άλλωστε, τις αφήνει να... αράζουν στο πρόσωπό του, εντυπωσιάζοντας τους παιδικούς του φίλους στην Κεράλα της Ινδίας.

Στο Βιβλίο Γκίνες

Κατέχει, μάλιστα, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες από το 2017 για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με το κεφάλι καλυμμένο από μέλισσες (ναι, υπάρχει τέτοιο βραβείο), αντέχοντας 4 ώρες, 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα!

Ο Nature λέει ότι βρέθηκε για πρώτη φορά καλυμμένος με μέλισσες όταν σήκωσε από ένα μελίσσι μια βασίλισσα. «Σύντομα, ένα σμήνος από έντομα κάλυψε το χέρι μου, μέσα σε 15 λεπτά», σημείωσε.

Και συνέχισε: «Ήρθαν στο χέρι μου, για να ψάξουν τη βασίλισσα και να την προστατεύσουν. Την επόμενη μέρα δοκίμασα ένα παρόμοιο κόλπο με τη βασίλισσα στο κεφάλι μου και μέσα σε λίγες στιγμές ολόκληρο το κεφάλι και το πρόσωπό μου καλύφθηκαν από μέλισσες».

Σε εμάς, όλο αυτό μπορεί να ακούγεται σαν εφιάλτης, αλλά ο Ινδός μελισσοκόμος εξηγεί: «Η συμβουλή του πατέρα μου έρχεται πάντα στο μυαλό μου και διώχνει κάθε νευρικότητα ή φόβο. Ο πατέρας μου πάντα με συμβούλευε να είμαι ήρεμος με τις μέλισσες και να τις αντιμετωπίζω σαν φίλος.

Μου έλεγε, επίσης, να παίρνω βαθιές αναπνοές και να μη χάνω ποτέ την υπομονή μου. Αρχικά δεν ήταν τόσο εύκολο, αλλά ποτέ δεν ένιωσα φόβο. Στην πραγματικότητα νιώθω κάθε φορά τρομερά».