Ο «Iron Μan» είναι πραγματικότητα: Jetman πέταξε στα 1.800 μέτρα (vids)

Gazzetta team
Ο «Iron Μan» είναι πραγματικότητα: Jetman πέταξε στα 1.800 μέτρα (vids)
Η πρώτη πτήση από έναν άνθρωπο με εδική στολή ώστε να πετάξει (jetman), που παραπέμπει στο χαρακτήρα της Marvel «Iron Μan», η οποία συνδύασε να ξεκινάει ο άνθρωπος από το έδαφος είναι γεγονός.

Στη δοκιμαστική πτήση που είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο οι jetmen είχαν πέσει από ελικόπτερο, όμως στην πτήση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και όπως φαίνεται στο βίντεο που αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο YouTube, διακρίνεται ένας από τους jetmen να ξεκινάει την πτήση από τη μαρίνα του Ντουμπάι και στη συνέχεια να ύπταται.

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, o jetman Βινς Ρεφέ απογειώθηκε από τη μαρίνα και κατευθύνθηκε νότια προς το «Jumeirah Beach Residence», στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα έφτασε στα 100 μέτρα ύψος, στα 12 στα 200, στα 19 στα 500 και στα 30 στα 1000 μέτρα, κινούμενος με μέση ταχύτητα 130 κόμβων.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Είναι η πρώτη φορά που ένας πιλότος της JetmnanDubai μπόρεσε ταυτόχρονα να αιωρείται με ασφάλεια σε χαμηλό ύψος και να πετάει σε μεγάλα ύψη κάνοντας ακροβατικά. Ο εξοπλισμός που ελέγχεται από το έδαφος επιτρέπει στον Jetman να πιάσει ταχύτητες μέχρι 400 χιλιόμετρα, αλλά και να αιωρείται, να αλλάζει κατεύθυνση και να κάνει κυκλικές κινήσεις. Στην πτήση που είχε διάρκεια τριών λεπτών ο Ρεφέ έφτασε σε ύψος 1.800 μέτρων, προτού ανοίξει το αερόστατο του για να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα, του Ντουμπάι Σείκ Χαμντάν η συγκεκριμένη πτήση από έναν «Jetman» ήταν η πρώτη 100% ανθρώπινη πτήση.

Μάλιστα αυτός ήταν από τους στόχους της Εxpo 2020 η οποία συνέβαλε στη χρηματοδότηση του εγχειρήματος. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της «οι άνθρωποι είχαν ονειρευτεί να πετάξουν από την αρχή της καταγεγραμμένης ιστορίας και τελικά αυτό το όραμα γίνεται πραγματικότητα. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος με ύψη όπου οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πετάνε αυτόνομα. Ονομάζεται η γκρι περιοχή. Με το να πετάνε σε ύψη που δεν είχαν επιχειρήσει ξανά, οι jetman προσεγγίζουν αυτή την περιοχή. Και το 2020 αυτό το εύρος θα εξαφανιστεί».

Στην ομάδα των jetmen ανήκουν και οι Γάλλοι Βινς Ρεφέ και Φρεντ Φουγκέν, οι οποίοι έχουν μία μεγάλα λίστα από επιτεύγματα στα extreme sports.

Τον Νοέμβριο οι δύο τους είχαν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις που είχαν φτάσει στα 50 μέτρα από το έδαφος.

Πηγή: Reader.gr