Βρήκαμε τον τρόπο για να αντιμετωπίσεις την ακμή

Gazzetta team
Βρήκαμε τον τρόπο για να αντιμετωπίσεις την ακμή
Μπορεί πίσω από την ακμή να υπάρχει πάντα μια ενδιαφέρουσα ιστορία #minkrivesai, ωστόσο δεν είναι κακό να παίρνεις τις προφυλάξεις σου απέναντί της.

Δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι. Είτε ένα γιγαντιαίο σπυρί-ηφαίστειο σημάδεψε το πρώτο σου ραντεβού είτε πέρασες την μισή εφηβεία σου με έντονη ακμή, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από την απήχηση που έχει στα social media το #minkrivesai και από τις προσωπικές ιστορίες που μοιράστηκαν μαζί μας πέντε δημοσιογράφοι του Gazzetta στο «το χειρότερο πράγμα που μου είχε συμβεί από την ακμή στο σχολείο».

Μου αρέσει ενώ scrollαρετε αδιάφορα στο feed σας, να σταματάτε και να λέτε "Τι κάνει εδώ; Τι ειναι πάλι αυτό;". Μην ανησυχείτε, όλα θα εξηγηθούν. Η εφηβεία λοιπόν (δεν περιμένατε τέτοιο twist), είναι μια παράξενη ηλικία. Εκεί που είσαι παιδί και είναι όλα τέλεια και παίζεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου, τις φίλες σου, ξαφνικά, αρχίζεις και ψηλώνεις, τα ρούχα σου δεν σου κάνουν, βγαζεις τρίχες σε σημεία που δεν καταλαβαίνεις τι λόγω ύπαρξης εχουν, η φωνή σου αλλάζει και ξαφνικά σε νοιάζει ιδιαίτερα πως σε βλέπει ο Κώστας ή η Κωνσταντίνα. Αυτό λοιπόν είναι στο περίπου η εφηβεία ( πολύ περίπου) και σαν να μη φτάναν όλα αυτά τα το πρόσωπο σου αρχιζει να γεμίζει σημάδια, σπυριά και σου λένε οτι λέγεται "ακμή". Βασικά δεν σε νοιάζει και πολύ πως λέγεται, νιώθεις απλά άσχημα, θες να μην υπάρχει. Να ξέρεις όμως πως το περνάει με τον εναν ή τον αλλον τρόπο το 100% των εφήβων. Οπότε μη κρύβεσαι , δεν εισαι μονος. #minkrivesai #duskolo_pragma_i_efiveia #pantos_min_anisixeis_an_to_diavazeis_auto #meta_ftiaxnei #i_kai_oxi #episis_an_anarotieste_an_ta_xeria_sti_foto_einai_dika_mou #nai_einai #fainontai_san_alloi_omos

A post shared by Γιώργος Βαγιάτας (@g_vagiatas) on

Ένας πολύ καλός τρόπος για να μας δείξεις ότι καταφέραμε να σε πείσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος να κρύβεσαι είναι να ποστάρεις και τη δική σου φωτογραφία με την ανάλογη ιστορία για την ακμή στο Instagram με το hashtag #minkrivesai. Στη συνέχεια θα μπορείς να βρεις τόσο τη δική σου όσο και τις υπόλοιπες ανάλογες ιστορίες-φωτογραφίες εδώ.

Παρ΄ όλο, όμως, που η ακμή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ταμπού υπάρχει μια σειρά προϊόντων όπως αυτά της Ac-Norm της Frezyderm με τα οποία μπορείς να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματά της. Έτσι θα αποκτήσεις το λείο, χωρίς ατέλειες δέρμα που σε ιδανικές συνθήκες θα επιθυμούσες.

Αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση ακμής ή ακνεϊκό δέρμα, καλό είναι να παίρνεις τις προφυλάξεις σου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει ο νέος διαγωνισμός της Frezyderm, ο οποίος θα διαρκέσει από σήμερα (1/11) μέχρι τις 11 Νοεμβρίου και χάρη στον οποίο 3 νικητές θα κερδίσουν προϊόντα περιποίησης του λιπαρού με τάση ακμής δέρματος για 1 χρόνο.

Δες το σαν μια πολύ καλή ευκαιρία να πεις και εσύ την ιστορία σου σχετικά με τον #minkrivesai και να πείσεις και άλλους εκεί έξω ότι ένα (ή και περισσότερα) σπυρί δεν αποτελεί ποτέ λόγο για να σε κάνει να ντραπείς.