Μαγευτική προσομοίωση της NASA αποκαλύπτει την ομορφιά της μαύρης τρύπας (pics)

Gazzetta team
Μαγευτική προσομοίωση της NASA αποκαλύπτει την ομορφιά της μαύρης τρύπας (pics)
H τεράστια δύναμη του πιο ακραίου περιβάλλοντος καταργεί τους νόμους της φύσης.

Η NASA δημιούργησε μια μαγευτική προσομοίωση, απεικονίζοντας μια μαύρη τρύπα και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα βαρυτικά κύματα.

Στην απεικόνιση βλέπουμε μια μαύρη τρύπα, όπου η ύλη έχει συγκεντρωθεί σε μια λεπτή, θερμή δομή γύρω της, που ονομάζεται δίσκος προσαύξησης. Φαίνεται, λοιπόν, η βαρύτητα -είναι οι λαμπερές πορτοκαλί λωρίδες- να λιώνουν γύρω από τον πυρήνα της μαύρης τρύπας, καθώς το τεράστιο, πυκνό αντικείμενο «ρουφάει» τα πάντα γύρω του.

H τεράστια δύναμη του πιο ακραίου περιβάλλοντος καταργεί τους νόμους της φύσης. Ο χώρος έχει άπειρη καμπυλότητα και ο χρόνος «σταματά» να υπάρχει.

Όχι μόνο το φως, αλλά ολόκληροι γαλαξίες μπορούν να είναι σε τροχιά γύρω από μια μαύρη τρύπα (όπως, για παράδειγμα, αυτή που υπάρχει στο κέντρο του δικού μας Γαλαξία), ενώ ό,τι βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της μαύρης τρύπας μπορεί να στροβιλίζεται με ταχύτητα κοντά στην ταχύτητα του φωτός.

Η προσομοίωση δημιουργήθηκε από τη NASA στο πλαίσιο της «εβδομάδας μαύρης τρύπας» και μας δείχνει τι περιμένουμε να δούμε όποτε και αν καταφέρουμε να έχουμε, τελικά, μια πραγματική εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, άλλωστε, ο κόσμος ανατρίχιασε στη θέα της πρώτης φωτογραφίας μιας μαύρης τρύπας, στο κέντρο του γαλαξία Μ87.