Ένα κορίτσι 17 ετών ζει σε... λούπα: Η μνήμη της κάνει επανεκκίνηση κάθε 2 ώρες (vid)

Gazzetta team
Ένα κορίτσι 17 ετών ζει σε... λούπα: Η μνήμη της κάνει επανεκκίνηση κάθε 2 ώρες (vid)
Η νεαρή κοπέλα ξυπνάει κάθε μέρος νομίζοντας οτι είναι 11 Ιουνίου και η μνήμη της, κάθε δύο ώρες κάνει επανεκκίνηση και ξεκινάει από εκείνη την ημέρα.

Την δική της «Μέρα της Μαρμότας» ζει μία έφηβη στις ΗΠΑ, με την διαφορά όμως οτι ο Φιλ στην συγκεκριμένη ταινία ξαναζούσε την 2η ημέρα του Φεβρουαρίου, σε αντίθεση με την Riley Horner που ξυπνάει νομίζοντας οτι είναι 11 Ιουνίου.

Βλέπετε, τότε ήταν που υπέστη ένα ατύχημα κατά την διάρκεια ενός μαθήματος χορού που έκανε, όπου κατά λάθος δέχθηκε μία κλοτσιά στο κεφάλι που της προκάλεσε μεγάλη ζημιά. Και δεν είναι μόνο αυτό...

Ο μεγάλος της Γολγοθάς προέρχεται από το γεγονός οτι η μνήμη της κάθε δύο ώρες κάνει επανεκκίνηση, διαγράφοντας όλες τις προηγούμενες αναμνήσεις μέχρι και την συγκεκριμένη ημέρα.

«Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου, το κοιτάζω, βλέπω οτι είναι Σεπτέμβριος και ξαφνιάζομαι. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι σαν να ζω σε ταινία.

Δεν αποκτώ αναμνήσεις και αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό. Δεν θυμάμαι αυτή την συνέντευξη και η μαμά μου θα μου πει οτι ήμουν στις ειδήσεις», είπε χαρακτηριστικά η 17χρονη στην τηλεόραση.

Οι γονείς της, την έχουν πάει σε δεκάδες γιατρούς, όμως κανείς, παρά τις εξετάσεις που την έχουν υποβάλει, δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το πρόβλημα. «Μας λένε πως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα.

Βέβαια δεν μπορείς να δεις τα πάντα μέσω εξετάσεων. Η μαγνητική ή η αξονική τομογραφία δεν βλέπουν για παράδειγμα αν υπάρχει διάσειση. Βλέπουν όμως οτι δεν έχουμε ούτε αιμορραγία στον εγκέφαλο, ούτε κάποιον όγκο», είπε η μητέρα της, Sarah Horn που απευθύνει έκκληση σε όποιον θεωρεί οτι μπορεί να βοηθήσει την κόρη της να βρει λύση στο πρόβλημα που την ταλαιπωρεί.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Riley γράφει τα πάντα σε ένα σημειωματάριο που έχει μαζί της, ενώ τραβάει συνεχώς φωτογραφίες, προκειμένου να έχει βασικές πληροφορίες.