Μοναδικό φαινόμενο: Πλοίο ταξίδεψε πάνω σε λάβα για έξι ώρες (vid)

Gazzetta team
Μοναδικό φαινόμενο: Πλοίο ταξίδεψε πάνω σε λάβα για έξι ώρες (vid)
Ένα μοναδικό και απίστευτο ταξίδι πάνω στη λάβα.

Ένα ασυνήθιστο ταξίδι έκανε ένα πλοίο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Συγκεκριμένα, δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν κάτι ανάλογο, ή έστω δεν έχει καταγραφεί.

Μια έκρηξη υποβρύχιου ηφαιστείου μετέτρεψε την επιφάνεια της θάλασσας στον Ειρηνικό Ωκεανό σε λάβα και τέφρα, καθώς το μάγμα ανέβηκε ως την επιφάνεια του νερού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί ένα μοναδικό φαινόμενο.

Ωστόσο, ένα πλοίο πέρασε από το σημείο και οι ναυτικοί κατέγραψαν με τις κάμερές τους εικόνες που σίγουρα θα θυμούνται για μια ζωή.

Το πλοίο έκανε μια διαδρομή κυριολεκτικά πάνω στη λάβα πραγματοποιώντας ένα πρωτότυπο και μοναδικό ταξίδι το οποίο διήρκησε περίπου έξι ώρες.

Το μοναδικό αυτό φαινόμενο περιγράφουν οι ναυτικοί που το έζησαν: «Ήταν σαν να οργώναμε χωράφι. Καταλάβαμε ότι το στρώμα ελαφρόπετρας ήταν τουλάχιστον έξι ίντσες παχύ. Το νερό δεν είναι ορατό πουθενά».

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές καθώς τεράστιο στρώμα ηφαιστειακών υλικών μετακινείται προς την ανατολική ακτή της Αυστραλίας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να ωφελήσει τον απειλούμενο Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, καθώς μεταφέρει πολλά χρήσιμα υλικά που συντελούν στην αναγέννηση.