Η φυλακή που οι κρατούμενοι έχουν τα κλειδιά του κελιού και οι υπάλληλοι χτυπάνε την πόρτα για να μπουν (pics & vid)

Gazzetta team
Η φυλακή που οι κρατούμενοι έχουν τα κλειδιά του κελιού και οι υπάλληλοι χτυπάνε την πόρτα για να μπουν (pics & vid)
Το κόστος της κατασκευής του συγκεκριμένου σωφρονιστικού ιδρύματος έφτασε τα 280 εκατομμύρια ευρώ και στόχο έχει να υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη μεταξύ κρατούμενων και υπαλλήλων.

Την φιλοσοφία που έχουν οι περισσότερες φυλακές στην Σκανδιναβία, φαίνεται πως υιοθετούν και στην Μεγάλη Βρετανία.

Κάτι που επιβεβαιώνεται με τους κανόνες που θα ισχύουν στο σωφρονιστικό ίδρυμα του Ρέξαμ, το οποίο είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στην Αγγλία και στην Ουαλία.

Εκεί, σύμφωνα με την DailyMail υπάρχει μία πιο light προσέγγιση των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται, καθώς στο πλαίσιο του συστήματος που θα επικρατεί, οι κρατούμενοι θα έχουν τα κλειδιά του κελιού τους και θα μπορούν να το κλειδώνουν όποτε θέλουν.

Μάλιστα για να μπει κάποιος από τους φύλακες θα πρέπει να χτυπάει την πόρτα, αν είναι κλειστή και να περιμένει το ΟΚ για να περάσει μέσα. Εξαίρεση φυσικά αποτελούν οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή αν χρειαστεί να γίνει κάποια έρευνα.

Τα κελιά θα λέγονται «δωμάτια», οι κρατούμενοι θα λέγονται «άντρες», θα τους παρέχετε τηλεόραση και φορητός υπολογιστής, ενώ θα μπορούν να διακοσμήσουν το χώρο τους, όπως αυτοί θέλουν.

Έτσι, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, θα δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στο δωμάτιό τους, προσέχοντάς το περισσότερο.