Πυρκαγιά σε σακιά σκόνης έβαψαν γαλάζια σπίτια, αμάξια και δεκάδες κατοικίδια (pics & vid)

Gazzetta team
Πυρκαγιά σε σακιά σκόνης έβαψαν γαλάζια σπίτια, αμάξια και δεκάδες κατοικίδια (pics & vid)
Μία φωτιά μικρής ισχύος σε μερικά σακιά με γαλάζιο μελάνι, ήταν αρκετή για να αλλάξει πλήρως την εικόνα μίας μικρής αγγλικής πόλης, που ξύπνησε μέσα στο... απέραντο γαλάζιο.

Σε γαλάζιες αποχρώσεις «ντύθηκαν» δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα, φυτά αλλά και πολλά κατοικίδια ζώα στο Κλάκτον της Μεγάλης Βρετανίας, όταν μία μικρή πυρκαγιά που ξέσπασε σε σκάφος στο λιμάνι της πόλης, επεκτάθηκε σε σακιά που περιείχαν σκόνη από γαλάζιο μελάνι.

Η πυρκαγιά έκαψε το περίβλημα των ποσοτήτων του μελανιού, με αποτέλεσμα ο άνεμος να σκορπίσει την σκόνη σε αρκετά μεγάλη έκταση, με τα «θύματα» να βάφονται γαλάζια όταν η σκόνη ακούμπησε κι επικάθισε στο τρίχωμά τους.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι της πόλης, που βρίσκεται στην περιφέρεια του Έσσεξ, προσπαθούσαν να καταλάβουν την πηγή του χρωματισμού των ζώων, καθώς δεκάδες σκυλιά, γάτες, περιστέρια ακόμα και λαγοί είδαν τις γούνες τους να βάφονται με γαλάζιο χρώμα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκόνη δεν εγκυμονεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την υγεία ζώων και ανθρώπων, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των τοπικών αρχών αρκεί ένα απλό ξέπλυμα με νερό για να επαναφέρει το τρίχωμα των ζώων στο κανονικό τους χρώμα.

Πληροφορίες: bbc.com