Νεογέννητη φώκια αναπαύεται με μαξιλάρι ένα πλαστικό μπουκάλι (pics)

Gazzetta team
Νεογέννητη φώκια αναπαύεται με μαξιλάρι ένα πλαστικό μπουκάλι (pics)
Μπροστά σε μία εξαιρετικά περίεργη όσο και «θλιβερή» εικόνα βρέθηκαν οι κάτοικοι της περιοχής του Νόρφολκ στις ανατολικές ακτές της Μεγάλης Βρετανίας, αντικρίζοντας δεκάδες φώκιες να γεννούν τα μικρά τους στην αμμουδιά της παραλίας.

Η παραλία του Νόρφολκ φημίζεται για τις ετήσιες επισκέψεις αρκετών ειδών θαλάσσιων θηλαστικών που επιλέγουν την συγκεκριμένη ακτή για την αναπαραγωγή τους .

Όμως ένα συγκεκριμένο ενσταντανέ από το τελευταίο κύμα γεννήσεων, υπενθυμίζει σε όλους το ολοένα και χειρότερο περιβάλλον στο οποίο καλούνται να ανταποκριθούν τα πλάσματα της θάλασσας.

Poignant Picture Captures Seal Pup Sleeping On A Plastic Bottle

Η εικόνα της νεογέννητης φώκιας, η οποία αναπαύεται για πρώτη φορά στην ζωή της πάνω σε ένα πλαστικό μπουκάλι, επαναφέρει την συζήτηση στο κατά πόσο έχει φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή η ζημιά που έχουμε επιφέρει στο οικοσύστημα του πλανήτη αλλά και στο κατά πόσο είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε τρόπο ζωής και συνήθειες, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και των χιλιάδων μορφών ζωής, που αποτελούν σε τελική ανάλυση και τους συγκατοίκους μας στην Γη.

Πληροφορίες: ladbible.com