Ο (πραγματικός) Iroman πλησιάζει: Ο εξωσκελετός των ΗΠΑ αλλάζει τους παγκόσμιους στρατιωτικούς συσχετισμούς (pics & vid)

Gazzetta team
Ο (πραγματικός) Iroman πλησιάζει: Ο εξωσκελετός των ΗΠΑ αλλάζει τους παγκόσμιους στρατιωτικούς συσχετισμούς (pics & vid)
H στιγμή που υπεράνθρωποι στρατιώτες θα κάνουν την εμφάνισή τους στα πεδία των μαχών, ίσως να είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε...

Μπορεί η πρώτη εμφάνιση του Ironman να πηγαίνει πίσω στην δεκαετία του '60 (συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 1963), όταν ο αγαπημένος σούπερ ήρωας γεννήθηκε στα σπλάχνα της Marvel με εμπνευστή τον αείμνηστο Σταν Λι, μισό αιώνα όμως αργότερα ήρθε η στιγμή που ο άνθρωπος - ατσάλι θα πάρει την θέση του ανάμεσα στα στελέχη του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο, αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Φιορεντίνα – Γιουβέντους με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ο λόγος για τον πρώτο υπέρ-στρατιώτη, που οραματίζονται να δημιουργήσουν οι ιθύνοντες του Αμερικανικού Πενταγώνου και της εταιρείας Lockheed Martin, με την απαραίτητη συμβολή του Onyx, ενός εξωσκελετού τελευταίας τεχνολογίας που θα επιτρέπει σε όσους τον φορούν να αποκτήσουν δυνάμεις αντίστοιχες των υπέρ-ηρώων των comics.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το φιλόδοξο project που έχουν στα σκαριά οι Αμερικανοί, ο εξωσκελετός (που αρχικά σκόπευε να βοηθήσει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των αναγκών τους) αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην δημιουργία ενός υπερστρατιώτη, ο οποίος θα μπορεί να αποκτήσει δυνατότητες πέρα από κάθε φαντασία (εξαιρείται βέβαια η τετραπέρατη φαντασία του «θείου Σταν»).

Αύξηση της αντοχής και της σωματικής δύναμης, δυνατότητα μεταφοράς φορτίου υπέρ-διπλάσιου από το μέγιστο σημερινό επιτρεπόμενο, μηδενική καταπόνηση και κούραση, πρωτόγνωρη ευελιξία κι ισορροπία αλλά και παροχή όλων των απαραίτητων σύγχρονων εργαλείων για τους στρατιώτες (επικοινωνία, παροχή δεδομένων και πληροφοριών) θα είναι μερικά μόνο από τα ασύγκριτα οφέλη που θα παρουσιαστούν στα πεδία των μαχών του μέλλοντος.

Το project βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το κόστος του να είναι σχετικά αμελητέο σχετικά με τα προνόμια που αναμένεται να χαρίσει, καθώς αγγίζει μόλις τα 7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στόχος των Αμερικανών επιτελών είναι να ξεπεράσουν σε έμπνευση και φυσικά σε αποδοτικότητα αντίστοιχα project που τρέχουν από πλευράς Ρώσων και Κινέζων.