5 πράγματα που θεωρούσαμε γυναικεία και τελικά μας άλλαξαν τη ζωή

Gazzetta team
5 πράγματα που θεωρούσαμε γυναικεία και τελικά μας άλλαξαν τη ζωή
Ποιος είπε ότι το ξύρισμα του σώματος δεν είναι αντρική υπόθεση;

Ας παραδεχτούμε εμείς οι άντρες ότι δεν «στρίβουμε» εύκολα. Κάθε φορά που κάποιος μας προτείνει ν' αλλάξουμε κάτι στην εμφάνιση ή στην περιποίηση του σώματός «στρίβουμε» πιο δύσκολα από τον Τουρέ στις προπονήσεις στου Ρέντη.

Μπορεί κάποιος να μας προτείνει ένα καινούργιο κούρεμα ή αποτρίχωση κι εμείς χωρίς να εξετάσουμε την πρόταση, την απορρίπτουμε μ' ένα αυθόρμητο «απεταξάμην». Δεν είμαστε δεκτικοί σε νέες ιδέες λες και θα θιχτεί ο στερεοτυπικός ανδρισμός μας.

Μπορεί από την εποχή «χρυσή-καδένα-πάνω-στο-δασύτριχο-στήθος-που-ξεπροβάλει-από-το-ορθάνοιχτο-πουκάμισο» να έχουμε ξεφύγει ανεπιστρεπτί, ωστόσο υπάρχει μια σειρά από συνήθειες που επειδή μέχρι πρότινος τις είχαμε βαφτίσει «γυναικείες» μας παίρνει κάμποσο καιρό να υιοθετήσουμε. Συνήθειες που όταν, όμως, τις υιοθετήσουμε, παραδεχόμαστε διστακτικά έστω εκ των υστέρων πως τις βρίσκουμε εξαιρετικά απολαυστικές και τις βάζουμε στην καθημερινότητά μας.

Πάμε να δούμε το σχετικό Top-5:

1. Το ξύρισμα σώματος

Στην αρχή δικαιολογούσαμε το ξύρισμα του στήθους και των ποδιών μόνο στους κολυμβητές. Κι αυτό επειδή οι τρίχες αυξάνουν έστω για δέκατα τους χρόνους τους. Άντε να δικαιολογούσαμε και κανέναν φίλο με τριχοφυΐα τύπου Γούλβεριν, η οποία του δημιουργούσε κόμπλεξ. Από εκεί και πέρα αν μας έλεγαν να βάλουμε ξυράφι στο στήθος ή τα πόδια ήταν σαν να μας έλεγαν να βάλουμε ξυράφι στην καρωτίδα.

Τα χρόνια κύλησαν, ξυρίσαμε τις μασχάλες, στη συνέχεια τα πόδια και το στήθος και σήμερα αρκετοί από εμάς νιώθουμε άβολα όταν περνούν δέκα μέρες και δεν ξυρίζουμε τα συγκεκριμένα σημεία. Αντιληφθήκαμε πλέον την άνεση και την ωραιότερη εμφάνιση που μας δίνει ένα ξυρισμένο σώμα και κλειδώσαμε τον Γούλβεριν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

2. Η κρέμα προσώπου

«Σιγά μην βάλουμε και make-up», ήταν μία από τις πρώτες αντιδράσεις όταν μας παρουσίασαν τις πρώτες ανδρικές κρέμες προσώπου… Όλα αυτά, ώσπου μετά από ένα ξύρισμα, λίγη Action Plus της Noxzema άγγιξε το μάγουλό μας. Είδαμε πως εξαφανίστηκαν οι κλασικές κοκκινίλες, νιώσαμε φρεσκάδα και κυρίως η κρέμα απορροφήθηκε σχεδόν αμέσως και δεν μετατράπηκε σε γύψο που «μαρμάρωσε» το πρόσωπό μας. Και κάπως έτσι την εντάξαμε στην καθημερινότητά μας.

3. Το πεντικιούρ

Μπορεί να μην έχουμε κάνει ακόμα όλοι πεντικιούρ, αλλά όσοι έχουν δοκιμάσει απορούν γιατί δεν το είχαν εντάξει στη ζωή τους νωρίτερα. Μιας και με τη συγκεκριμένη λέξη οι περισσότεροι από εμάς έχουν ακόμα και θέματα κατανόησης, πρόκειται για τη φροντίδα του πέλματος εν γένει. Από τα νύχια μέχρι τους κάλους και τις ταλαιπωρημένες επιφάνειες. Θέμα χρόνου ν' ανοίξουν καταστήματα που θα προσφέρουν πεντικιούρ μόνο για άντρες.

4. Η αποτρίχωση σώματος

Αν είχαμε πρόβλημα με το κατά τόπους ξύρισμα, σκέψου πόσο θέμα είχαμε με την ολική αποτρίχωση. Οι πρώτοι που αφαίρεσαν κάθε ίχνος τρίχας από πάνω τους ήταν οι bodybuilders, ακολούθησαν οι influencers και σιγά σιγά η αποτρίχωση διαδίδεται όλο και περισσότερο.

Μπορεί να μην είναι τόσο διαδεδομένη όσο το κατά τόπους ξύρισμα, ωστόσο όσοι απαλλάχθηκαν πλήρως από τις τρίχες στο σώμα τους δεν θα θελαν να επιστρέψουν με τίποτα στην πρότερη τους κατάσταση.

5. Το μασάζ

Μόνο που συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα λίστα το μασάζ μοιάζει αστείο. Δεν θα ίσχυε, όμως, το ίδιο πριν πέντε χρόνια. Τότε που τα καταστήματα που παρέχουν υπηρεσίες μασάζ δεν ήταν πιο πολλά από τα φαρμακεία. Μπορεί η τελευταία πρόταση να είναι κομματάκι υπερβολική, ωστόσο είτε με τη μορφή δώρου είτε εξαιτίας τραυματισμού, όλοι λίγο πολύ έχουμε γευτεί την απόλαυση του μασάζ. Βρίσκει κάποιος έστω ένα σοβαρό λόγο για να μην ξανακάνει;