Βγάζουν σε δημοπρασία σπανιότατο λευκό λιοντάρι για να πουληθεί σε κυνηγούς κεφαλών (pics)

Gazzetta team
Βγάζουν σε δημοπρασία σπανιότατο λευκό λιοντάρι για να πουληθεί σε κυνηγούς κεφαλών (pics)
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής μία επιστολή με αποδέκτη την κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, απευθύνοντας έκκληση να ακυρωθεί η δημοπρασία ενός σπανιότατου λευκού λιονταριού, που έχει προγραμματιστεί για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Αφορμή για τις εντονότατες αντιδράσεις από πλευράς οργανώσεων για την προστασία της άγριας ζωής αλλά και πολλών Νοτιοαφρικανών είναι η πεποίθησή τους ότι το ζώο θα καταλήξει στα χέρια πλούσιων κυνηγών κεφαλών, που σκοπεύουν να το θανατώσουν σε ιδιωτικό σαφάρι.

Τουρκία – Σουηδία με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η δημοπρασία οργανώθηκε από το καταφύγιο άγριας ζωής, στο οποίο υπάρχουν αυτή τη στιγμή δύο από τα λευκά λιοντάρια, με πρόθεση την συγκέντρωση χρημάτων για την καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να πείθει τους ζωόφιλους, οι οποίοι πιστεύουν ότι πίσω από την απόφαση για την διεξαγωγή της δημοπρασίας κρύβονται κλαμπ πλούσιων κεφαλοκυνηγών.

Ο Μουφάσα, όπως έχει ονομαστεί το ζώο που βρέθηκε πριν από τρία χρόνια στην χώρα, αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια είδη αιλουροειδών, καθώς δεν έχει το κλασικό χρώμα των λιονταριών αλλά είναι ολόλευκο, προκαλώντας το τεράστιο ενδιαφέρον των επιστημόνων αλλά κι όσων βλέπουν ακόμα ένα σπανιότατο τρόπαιο για την συλλογή τους από πτώματα άγριων ζώων.

Τα λευκά λιοντάρια που ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας υπολογίζονται σε περίπου 300 σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μόλις 13 είναι όσα έχουν επιβιώσει στις σαβάνες της νότιας Αφρικής και ζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Προς το παρόν, οι υπογραφές όσων απαιτούν την ακύρωση της δημοπρασίας έχουν ξεπεράσει τις 200.000, ενώ χιλιάδες είναι κι όσοι κάνουν δωρεές στο προηγούμενο καταφύγιο που ζούσε το σπάνιο λευκό λιοντάρι, με σκοπό να καταφέρει να κερδίσει στην δημοπρασία και να πάρει υπό την προστασία του τον Μουφάσα.