Ιερόδουλες απολύθηκαν από οίκο ανοχής επειδή τάιζαν τις γάτες

Gazzetta team
Ιερόδουλες απολύθηκαν από οίκο ανοχής επειδή τάιζαν τις γάτες
Τελικά η αγάπη για τα ζώα μπορεί σε μερικούς να κοστίσει ακόμα και την δουλειά τους.

Τρανταχτό παράδειγμα τρεις Τουρκάλες ιερόδουλες, εργαζόμενες σε νόμιμο οίκο ανοχής στην πόλη της Αδριανούπολης στην ανατολική Θράκη, οι οποίες απολύθηκαν κακήν κακώς από τη δουλειά τους επειδή τάιζαν συστηματικά δεκάδες αδέσποτες γάτες που ζούσαν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις γυναίκες είχαν δημιουργήσει μία μικρή «αγέλη» από αδέσποτα ζώα (στην πλειοψηφία τους γάτες αλλά και μερικά σκυλιά), τα οποία σίτιζαν σε καθημερινή βάση, ενώ είχαν κατασκευάσει κι ένα αυτοσχέδιο σπιτάκι για τα ζώα.

Η πρωτοβουλία τους, όμως, δεν φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα μερικές συναδέλφους τους αλλά και τους ιδιοκτήτες του οίκου ανοχής, οι οποίοι οργανώθηκαν μεταξύ τους κι αποφάσισαν να διώξουν από την περιοχή τα αδέσποτα ζώα αλλά και τις τρις ιερόδουλες που τα φρόντιζαν.

Μάλιστα, οι ιδιοκτήτες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον των ζώων για εκφοβισμό, τραυματίζοντας -ευτυχώς ελαφρά- ένα από τα γατάκια, με τους γείτονες να παραμένουν απαθείς κι ασυγκίνητοι.

Όμως, οι τρεις απολυμένες ιερόδουλες δεν είπαν την τελευταία τους λέξη κι αμέσως μετά την εκδίωξη τόσο εκείνων όσο και των αδέσποτων ζώων, κατέφυγαν στο γραφείο του τοπικού εισαγγελέα, προβαίνοντας σε καταγγελίες εναντίον των ιδιοκτητών κι απαιτώντας την παραδειγματική τους τιμωρία.

Πλέον, η υπόθεση έχει πάρει την δικαστική οδό, ενώ η δημοσιοποίηση του θέματος στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προκάλεσε μηνύματα συμπαράστασης κι αλληλεγγύης στις τρεις γυναίκες.