Ζευγάρι ηλικιωμένων διέσχισε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ γιατί ξέχασαν τον δρόμο για το σπίτι

Gazzetta team
Ζευγάρι ηλικιωμένων διέσχισε τρεις πολιτείες των ΗΠΑ γιατί ξέχασαν τον δρόμο για το σπίτι
Mία απίστευτη υπόθεση συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, καθώς ένα ζευγάρι ηλικιωμένων εντοπίστηκε σώο μετά από πενταήμερη περιπλάνηση στους δρόμους τριών πολιτειών, καθώς αδυνατούσαν να θυμηθούν τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι τους.

Πιο συγκεκριμένα οι Τόνι και Ντολόρες Αμαράλ ξεκίνησαν από το σπίτι τους στο Τενεσί με σκοπό να μεταβούν στο κοντινό νοσοκομείο της πόλης Νόξβιλ, που απείχε περίπου 15 λεπτά οδήγησης από την κατοικία τους. Όμως, αφού ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους στο νοσοκομείο, στη συνέχεια ξέχασαν παντελώς τον δρόμο της επιστροφής, με συνέπεια να γίνουν πρωταγωνιστές σε μία υπόθεση που έγινε νούμερο ένα στην επικαιρότητα των τοπικών ΜΜΕ, με τις αρχές να θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ή ατυχήματος.

Η πραγματικότητα, όμως, ήταν αρκετά διαφορετική, καθώς πέντε ολόκληρες ημέρες από την στιγμή που εξαφανίστηκαν, ένας αστυνομικός στα περίχωρα της Ατλάντα στην πολιτεία της Τζόρτζια προσεγγίστηκε από τον 80χρονο Άνταμ, ο οποίος του ζήτησε βοήθεια για να βρει τον δρόμο της επιστροφής.

Ο αστυνομικός, που ήταν ενήμερος για την εξαφάνιση του ζευγαριού από την όμορη πολιτεία του Τενεσί, αντιλήφθηκε κατευθείαν όσα είχαν συμβεί, ενώ στη συνέχεια άκουσε με έκπληξη το ζευγάρι να του διηγείται με κάθε λεπτομέρεια την πενθήμερη περιπέτειά του, καθώς επί μερόνυχτα οδηγούσαν προς άγνωστη κατεύθυνση, στην προσπάθεια να επιστρέψουν στο σπίτι τους, ενώ είχαν απομακρυνθεί εκατοντάδες χιλιόμετρα από το σπίτι τους, περνώντας τόσο το γειτονικό Κεντάκι όσο και την μισή πολιτεία της Τζόρτζια.

Τελικά, η υπόθεση είχε αίσιο φινάλε, με την κόρη του ζευγαριού να δηλώνει αποφασισμένη να μην τους ξανααφήσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ενώ δήλωσε σίγουρη πως κανείς από τους δύο ηλικιωμένους δεν αντιμετωπίζει προβλήματα άνοιας ή αλτσχάιμερ ώστε να εξηγηθεί η απώλεια μνήμης τους.