5 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε τα πράγματα στο ψυγείο (pics & vid)

Gazzetta team
5 λάθη που κάνουμε όταν βάζουμε τα πράγματα στο ψυγείο (pics & vid)
Γάλατα, κρέας, τυριά και ντομάτες, μάλλον δεν τα βάζουμε στο σωστό μέρος του ψυγείου μας.

Οι περισσότεροι, όταν έρχεται η ώρα να τακτοποιήσουμε τα πράγματα που έχουμε αγοράσει από τον μανάβη, τον χασάπη ή το σούπερ μάρκετ, το κάνουμε συνήθως μηχανικά...

Για την ακρίβεια, τα βάζουμε όπου βλέπουμε οτι υπάρχει κενός χώρος.

0% Γκανιότα* & Αποκλειστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Μία έρευνα όμως, του «choice» ήρθε να ανατρέψει κάπως τα πράγματα, «γκρεμίζοντας» αρκετές συνήθειες που είχαμε.

Για παράδειγμα το γάλα. Οι περισσότεροι το βάζουμε στις θήκες που υπάρχουν στην πόρτα του ψυγείου. Κάτι τέτοιο όμως δεν είναι σωστό, καθώς το συγκεκριμένο μέρος είναι αυτό με την μικρότερη ψύξη, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν το βοηθάει να διατηρηθεί στο 100%.
The door of the fridge (pictured) is often too warm to keep your milk fresh
Το σωστό είναι το βάλουμε στον κεντρικό χώρο του ψυγείου, προκειμένου να υπάρχει χαμηλή θερμοκρασία.

Choice explained that the door is the warmest part of the fridge, whereas the bottom shelf (pictured) is a far cooler place for your milk
Ένα άλλο λάθος που κάνουμε είναι με το κρέας και τα ψάρια. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες, δεν το βάζουμε στην κατάψυξη, αλλά το αμολάμε όπου βρούμε στο ψυγείο.
'All meats including fish and poultry should go in the chiller because it's colder than the rest of the fridge,' Choice experts said (pictured)
Με αυτό τον τρόπο όμως όχι μυρίζει ο χώρος, αλλά χάνει και την γεύση του. Αν δεν έχουμε ειδικό συρτάρι για να τα βάλουμε, τα τοποθετούμε στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου, το οποίο συνήθως βρίσκεται ψηλά.

Τα περισσότερα ψυγεία, έχουν ένα συρτάρι το οποίο αφορά τα φρούτα και τα λαχανικά. Πόσοι από εμάς το χρησιμοποιούμε για τον σωστό λόγο; Σίγουρα όχι όλοι, καθώς προτιμάμε να τα βάζουμε σε άλλο χώρο, με την σακούλα της αγοράς τους.
The crisper - an enclosed drawer at the bottom of most fridges - is purposely designed to keep fruit and vegetables fresh (pictured)
Στο συρτάρι όμως, η υγρασία είναι μειωμένη, με αποτέλεσμα να διατηρούνται και εμφανισιακά, αλλά και γευστικά, καλύτερα.

Πάμε τώρα στα τυριά και στο βούτυρο, τα οποία συνήθως τα στριμώχνουμε όπου βρούμε ελεύθερο χώρο. Λάθος λοιπόν... Πρέπει να μπαίνουν στην πόρτα, όπου δεν είναι και τόσο χαμηλή η θερμοκρασία, προκειμένου όταν τα βγάζουμε να μπορούμε να κόβουμε και να χρησιμοποιούμε πιο εύκολα.

Τέλος, τις ντομάτες δεν τις βάζουμε στο ψυγείο, εκτός και αν διανύουμε περίοδο καύσωνα... Τότε, πρέπει να τις βάλουμε. Διαφορετικά έξω, προκειμένου να διατηρούν την πλούσια γεύση τους.