Καμήλες που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ομορφιάς αποκλείστηκαν επειδή είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ (pic)

Gazzetta team
Καμήλες που συμμετείχαν σε διαγωνισμό ομορφιάς αποκλείστηκαν επειδή είχαν κάνει ενέσεις μπότοξ (pic)
Κάποιοι από τους συμμετέχοντες έπαιξαν «βρώμικα», όμως οι αδέκαστοι Σαουδάραβες κριτές τους έβαλαν στη θέση τους, ακυρώνοντας όσες συμμετοχές είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς.

Το Ετήσιο Φεστιβάλ Καμήλας αποτελεί από τα χαρακτηριστικότερα events στην Σαουδική Αρβία, καθώς χιλιάδες συμμετέχοντες επιδεικνύουν τα κάλλη των ζώων του, με σκοπό να κερδίσουν μερικά από τα πλουσιοπάροχα έπαθλα.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την επίσημη αιγίδα του Σαουδάραβα Βασιλιά Αμπντουλαζίζ, ενώ τα χρηματικά έπαθλα που αποδίδονται στους νικητές αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 48 εκατμμυριών ευρώ.

Στο Φεστιβάλ οι ιδιοκτήτες των ζώων που ευδοκιμούν στο ερημικό περιβάλλον διαγωνίζονται σε μία σειρά απαιτητικών δοκιμασιών, ενώ μεταξύ άλλων υπάρχουν και τα καλλιστεία για καμήλες, γεγονός που συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα.

Όμως, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ αναγκάστηκαν να αποκλείσουν φέτος περίπου 12 από τις διαγωνιζόμενες καμήλες, καθώς διαπίστωσαν ότι τους είχαν γίνει επεμβάσεις καλλωπισμού, μεταξύ των οποιών προσθετικές επεμβάσεις αλλά κι ενέσεις μπότοξ, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους διοργανωτές.

Έτσι, οι «ζαβολιάρηδες» ιδιοκτήτες των καμηλών, είδαν τους κόπους τους να πηγαίνουν στράφι και τα έπαθλα να καταλήγουν σε όσους πόνταραν στη φυσική κι αψεγάδιαστη ομορφιά.