Η παγωμένη λίμνη όπου οι αλιγάτορες ζουν με το μισό κεφάλι έξω από τον πάγο και το μισό μέσα (pics & vids)

Gazzetta team
Η παγωμένη λίμνη όπου οι αλιγάτορες ζουν με το μισό κεφάλι έξω από τον πάγο και το μισό μέσα (pics & vids)
Ο μοναδικός τρόπος που οι αλιγάτορες επιβιώνουν κατά την περίοδο του χειμώνα, έχει γίνει viral και το θέαμα είναι εντυπωσιακό.

Ανάμεσα στα πλάσματα που κατοικούν στον πλανήτη μας, υπάρχουν κι οι περιπτώσεις εκείνες, όπου πραγματικά απορεί κανείς για την «πρόνοια» της φύσης σχετικά με όλα όσα έχουν να κάνουν με την επιβίωση των πλασμάτων αυτών, ακόμα και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Έτσι, λοιπόν, οι αλιγάτορες που ζουν σε πάρκο άγριας ζωής στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ,έχουν βρει ένα μοναδικό τρόπο ώστε να αποφύγουν τον θάνατο, όταν τα νερά των βάλτων και των λιμνών όπου διαβιούν, παγώνουν.

Πιο συγκεκριμένα, τα αισθητήρια όργανα των τρομαχτικών ερπετών προειδοποιούν τα ζώα για το επερχόμενο πάγωμα της επιφάνειας του νερού και συνεπακόλουθα για τον θανάσιμο κίνδυνο εγκλωβισμού κάτω από το στρώμα πάγου χωρίς τη δυνατότητα αναπνοής.

Έτσι, οι αλιγάτορες βγάζουν έξω από την επιφάνεια του νερού μόνο το μπροστινό μέρος του ρύγχους τους, ώστε να επιτρέπεται η αναπνοή και το υπόλοιπο κεφάλι και σώμα παραμένουν κάτω από την παγωμένη επιφάνεια, κάνοντας τα μέρη που εξέχουν να μοιάζουν με γλυπτά στον πάγο.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως η συγκεκριμένη τεχνική επιβίωσης έχει τις ρίζες της πολλούς αιώνες πίσω, ενώ όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο πάρκο, είχαν τη μοναδική ευκαρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικά σπάνιο αλλά και πανέμορφο θέαμα.

Οι αλιγάτορες είναι ψυχρόαιμα ζώα, έχοντας τη δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιοι τη θερμοκρασία του σώματός τους, ενώ αφού το νερό παγώσει, οι αλιγάτορες πέφτουν σε λήθαργο και ξυπνούν όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν.

Το πάρκο άγριας ζωής Shallotte River Swamp Park στην Ocean Isle Beach φιλοξενεί 12 αλιγάτορες, οι οποίοι προηγουμένως αποτελούσαν τμήματα ιδιωτικών συλλογών άγριων ζώων.