To Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν τόσο χάλια που ο δήμος ζήτησε αποζημίωση (pics)

Gazzetta team
To Χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν τόσο χάλια που ο δήμος ζήτησε αποζημίωση (pics)
Το εμφανώς ξεραμένο δέντρο, που τοποθετήθηκε στην Πιάτσα Βενέτσια μπροστά από το Καπιτώλιο, κόστισε στο δήμο της Ρώμης περίπου 48.000 ευρώ.

Αντιδράσεις και πικρόχολα σχόλια έχει προκαλέσει η τοποθέτηση ενός «γυμνού» χριστουγεννιάτικου δέντρου στο έντρο της ιταλικής πρωτεύουσας ενόψει των γιορτών.

Το δέντρο είναι εμφανώς ξεραμένο, ενώ τα κλαδιά του είναι τόσο αραιά μεταξύ τους, δίνοντας αφορμή στους κατοίκους της «Αιώνιας Πόλης» να το βαφτίσουν "spelacchio", δηλαδή μαδημένο.

Το δέντρο, που μεταφέρθηκε οδικώς, από τη Βόρεια Ιταλία, κόστισε σχεδόν 48.000 ευρώ στη διοίκηση του δήμου, ενώ οι ιθύνοντες τοης πόλης, σκοπεύουν να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Προς το παρόν, βέβαια, δεν έχει εξακριβωθεί πως προέκυψε το μαράζωμα του τεράστιου ελάτου, καθώς αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη μεταφορά, την τοποθέτηση, αλλά και κατά το κόψιμό του.

Οι αρχές της «Αιώνιας Πόλης», πάντως, δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς ήδη προγραμματίζουν τον καλλωπισμό και τον στολισμό του "spelacchio", ενώ κι αρκετοί κάτοικοι της πόλης έχουν αρχίσει να το συνηθίζουν και να το ξεχωρίζουν για τη μοναδικότητά του.