Τι μπορείς να αλλάξεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018

Gazzetta team
Τι μπορείς να αλλάξεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018
Νέα χρονιά σημαίνει… νέος εαυτός. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την έλευση του 2018 για να βάλεις το σωστό πρόγραμμα και να πετύχεις τους στόχους σου. Ένα τρίμηνο αρκεί.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε. Η διάρκεια όμως είναι ο πραγματικός στόχος. Όχι απλώς δηλαδή να ξεκινήσεις κάτι, αλλά να το συνεχίσεις για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Πώς σας ακούγονται λοιπόν οι τρεις μήνες;

Είναι το ιδανικό διάστημα ώστε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε, να δείτε αποτελέσματα στη ζωή σας και να μην βαρεθείτε κόλας! Μόλις τελειώσει το τρίμηνο, θα έχετε την ευκαιρία να επαναξιολογήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό και τα «θέλω» του.

Πείτε λοιπόν «αντίο 2017» με τα παρακάτω τρίμηνα resolutions, που θα κάνουν το 2018 πιο συναρπαστικό!

Ξεκινήστε γυμναστική

Για όσους δεν κάνουν αθλητισμό, το παρακάτω αποτελεί πιθανότατα ένα από τα μεγαλύτερα challenges της ζωής τους.

Να γραφτούν σε ένα γυμναστήριο και να πάνε πάνω από πέντε φορές. Να αγοράσουν όργανα γυμναστικής για το σπίτι και να μην τα χρησιμοποιούν για να κρεμούν ρούχα. Να πάρουν παπούτσια για τρέξιμο και να μην τα βάζουν μόνο όταν πηγαίνουν για καφέ χαλαρά στην γειτονιά τους.

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, ωστόσο σταματάμε εδώ.

Αξίζει να πιέσετε τον εαυτό σας να γυμναστεί για τρεις (και βλέπουμε...) μήνες. Όποιος το καταφέρει, εκτός από το ότι θα δει τα πρώτα αποτελέσματα, πιθανότατα μετά δεν θα σταματήσει!

Αυτό υποστηρίζουν όσοι βρίσκονται στην… απέναντι πλευρά. Αυτοί που το είπαν και το έκαναν. Οι πρώτοι τρεις μήνες του 2018 σε «προσκαλούν» στην «απέναντι πλευρά», λοιπόν!

Φτιάξτε τη διατροφή σας

Αυτά τα δύο, καλό είναι να πάνε πακέτο. Γυμναστική και διατροφή. Όποιος καταφέρει να τα συνδυάσει, τότε βλέπει πραγματικά μεγάλες αλλαγές στη ζωή του.

Το πρώτο τρίμηνο λοιπόν του 2018 πέρα από τρέξιμο, βάρη, καθίσματα, διατάσεις και μπόλικο ιδρώτα, φροντίστε να έχει και λιγότερα ανθυγιεινά φαγητά. Σουβλάκια, πίτσες, μπέργκερ, τηγανητά και πολλά – πολλά άλλα πρέπει να βγουν από το καθημερινό μενού σας.

Δεν είμαστε διατροφολόγοι για να σας φτιάξουμε το πρόγραμμα, αλλά όλοι ξέρουμε πάνω – κάτω τι θα πει υγιεινή διατροφή. Να τρως σουβλάκια, αλλά όχι να σε ξέρει ο ντελιβεράς με το μικρό σου!

Τρεις μήνες είναι. Δοκιμάστε το κι αν αντέξετε, μετά δεν θα θέλετε να επιστρέψετε στις παλιές σας συνήθειες!

Δείτε τις ταινίες που τόσο καιρό λέτε

Όλοι έχουμε μια λίστα στο μυαλό μας με ταινίες που θέλουμε να δούμε, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν βρίσκουμε τον χρόνο να τις απολαύσουμε.

Είτε είναι οι κλασικές είτε οι νέες οσκαρικές, πάντα κάτι μπαίνει ανάμεσα σε εμάς κι αυτές. Το 2018 βάλτε ένα τέλος! Δεν χρειάζεστε παραπάνω από τρεις μήνες, αν είστε αποφασισμένοι να το κάνετε.

Φρεσκάρετε τη λίστα σας και όποτε βρίσκετε τον χρόνο να δείτε χαλαρά μια ταινία στο σπίτι, φροντίστε να είναι μια από εκεί. Ένα «κόλπο» θα ήταν να οργανώσετε movie nights δύο φορές την εβδομάδα. Είτε με παρέα είτε με... ένα μεγάλο κουβά ποπ κορν για παρέα. Στο τέλος αυτού του τριμήνου θα μπορείτε να είστε εσείς, που όταν ακούγονται προτάσεις για ταινίες από φίλους, θα λέτε με ύφος «Την έχω δει»!

Ποιες έχουμε βάλει εμείς στο πρόγραμμα; «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ», «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Ίλιγγος», «Σιωπή των Αμνών», «Καζαμπλάνκα». Ξεκινάμε και βλέπουμε.

Ρίξτε το στο διάβασμα

Όπως και με τις ταινίες, έτσι και με τα βιβλία, υπάρχουν αυτά που σας έχουν προτείνει/έχετε ανακαλύψει εσείς οι ίδιοι και δεν έχετε βρει ποτέ τον χρόνο να τα διαβάσετε.

Τι πρέπει να συμβεί λοιπόν για να προχωρήσεις και μετά τον πρόλογο ενός βιβλίου; Τριμηνιαίο πρόγραμμα το 2018!

Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο αφιερώστε μισή ώρα στο διάβασμα! Το μισάωρο αυτό θα γίνει ώρα και μόλις «μπείτε» μέσα στην πλοκή της ιστορίας, θα θέλετε να «ξεκλέψετε» όλο και περισσότερες στιγμές της ημέρας για να το τελειώσετε. Και μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο, θα ανυπομονείτε να ξεκινήσετε το δεύτερο! Στις πρώτες 90 μέρες θα έχετε προλάβει να διαβάσετε όσο ποτέ το 2017. Και το 2016. Και το 2015.

Η δική μας λίστα:

100 Χρόνια Μοναξιά - Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκεζ

Διορθώσεις - Τζόναθαν Φράνζεν

Έγκλημα και Τιμωρία - Φιόντορ Ντοστογέφσκι

Δίκη - Φραντς Κάφκα

Ο Μικρός Πρίγκιπας - Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ

Κάντε τις εξόδους που ονειρεύεστε

Θέατρο. Για καφέ σε εκείνο το μαγαζί στα βόρεια που σερβίρει ωραία κουλουράκια. Για paintball με την παρέα. Για φαγητό στην ταβέρνα που πέφτει λίγο μακριά, αλλά έχεις ακούσει πως «τρως σαν βασιλιάς».

Όλοι έχουμε μέρη και δραστηριότητες που λέμε πως θέλουμε να επισκεφτούμε και να κάνουμε, αλλά τα αφήνουμε για «άλλη φορά».

Ας γίνει λοιπόν η «άλλη φορά», «πάμε σήμερα». Μέσα σε τρεις μήνες θα έχετε φύγει από τα λόγια και θα έχετε μεταπηδήσει στις πράξεις. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό απ’ αυτό!

Έχετε 90 μέρες λοιπόν να εκμεταλλευτείτε κάθε στιγμή που έχετε στο ρεπό σας ή στον ελεύθερό σας χρόνο!

Μην τις αφήσετε να πάνε χαμένες.

Επιλέξτε τη σωστή ασφάλεια

Για το τέλος σας αφήσουμε την πιο εύκολη και οικονομική αλλαγή που μπορείτε να κάνετε στη ζωή σας το πρώτο τρίμηνο του 2018!

Όλες τις παραπάνω μπορείτε να τις μετατρέψετε εσείς σε παιχνιδάκι, αυτή είναι παιχνιδάκι από μόνη της!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε 1' από τη ζωή για να αποκτήσετε την 3μηνη ασφάλεια της Anytime!

Για αυτοκίνητο, μηχανή ή φορτηγάκι. Επιλέγεις ένα από τα τρία ολοκληρωμένα προγράμματα της Anytime και την έχεις πάντα δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο να σε βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείς!

Άντε και καλή χρονιά!