Η στιγμή που τεράστια κύματα, «καταπίνουν» πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου (pic & vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που τεράστια κύματα, «καταπίνουν» πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου (pic & vid)
H δύσκολες συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της εταιρείας άντλησης φυσικού αερίου, μέσα από ένα αποκαλυπτικό βίντεο, που κόβει την ανάσα.

Η ζωή των εργαζομένων στις πλατφόρμες άντλησης φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι άμεσα συνιφασμένη με τις καιρικές συνθήκες, που επικρατούν στις θαλάσσιες περιοχές, όπου βρίσκονται οι πλατφόρμες.

Τόσο στον κόλπο του Μεξικό, όσο και στη Βόρεια θάλασσα μεταξύ Σκανδιναβίας και Μεγάλης Βρετανίας, οι καιρικές συνθήκες αποτελούν σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα, καθώς δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις των εργαζομένων, όμως στην προκειμένη περίπτωση τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα.

Τεράστια κύματα, με ύψος 10 μέτρων, ταρακουνούν ολόκληρη την πλατφόρμα, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από τις σκοτσέζικες ακτές της Βόρειας Θάλασσας, χαρίζοντας μοναδικές εικόνες στον κινηματογραφιστή, που καταγράφει καρέ-καρέ την επέλαση της κακοκαιρίας.

Να σημειωθεί, τέλος, πως κατά τη διάρκεια, καιρικών φαινομένων τέτοιας έντασης, οι εργασίες άντλησης σταματούν προσωρινά, ενώ οι εργαζόμενοι που παραμένουν στην πλατφόρμα, καταφεύγουν σε ασφαλή σημεία, με την απαραίτητη συμβολή... δραμαμίνων.