Έφτιαξαν βιντεοπαιχνίδι με τις συγκρούσεις στην Κερατέα (vid)

Gazzetta team
Έφτιαξαν βιντεοπαιχνίδι με τις συγκρούσεις στην Κερατέα (vid)
Οι πολυήμερες συγκρούσεις κατοίκων της περιοχής με τις αστυνομικές δυνάμεις το 2010 έγιναν βιντεοπαιχνίδι.

Η ιδέα ενός Ιταλού κινηματογραφιστή να δημιουργήσει ένα βιντεοπαιχνίδι με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών κι αστυνομικών δυνάμεων κλέβει την παράσταση τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο, καθώς μία από τις 4 πίστες του παιχνιδιού διαδραματίζεται στη γνωστή μας, Κερατέα.

Ο Λέοναρντ Μενκιάρι, εμπνευστής και δημιουργός της εφαρμογής θέλησε να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία στο gaming συμπεριλαμβάνοντας 4 διαφορετικά σενάρια κοινωνικών συγκρούσεων, όπως το κίνημα των Αγανακτισμένων της Ισπανίας, η «Αραβική Άνοιξη» στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το κίνημα NO TAV στην Ιταλία αλλά και τις σχεδόν τετράμηνες συγκρούσεις κατοίκων και ΜΑΤ στην Κερατέα.

Το παιχνίδι μεταφέρει τον παίκτη στην Κερατέα, το Δεκέμβρη του 2010, ενώ έχουν ξεκινήσει οι αναταραχές πολιτών με τις αρχές για το κέντρο επεξεργασίας αποβλήτων. Ο χρήστης μάλιστα έχει τη δυνατότητα να πάρει τη θέση των διαδηλωτών, αλλά και της αστυνομίας, δηλαδή των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Το όνομα του παιχνιδιού είναι το "Riot" κι αποτελεί έναν εξομοιωτή αληθινών γεγονότων που έχουν να κάνουν με κοινωνικοπολιτικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο. Είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα κι Ιταλός δημιουργός του ισχυρίζεται πως έχει βιώσει ανάλογους ξεσηκωμούς και θέλει μέσα από τα παιχνίδια αυτά, να μάθει περισσότερος κόσμο την ιστορία των πρωταγωνιστών τους.