Ταΐζουν δεκάδες τσιτάχ σαν να πρόκειται για... κατοικίδια (pics & vid)

Gazzetta team
Ταΐζουν δεκάδες τσιτάχ σαν να πρόκειται για... κατοικίδια (pics & vid)
Oι θαρραλέοι φύλακες του εθνικού δρυμού της Ναμίμπια ρισκάρουν κυριολεκτικά τις ζωές τους, καθώς τα σαρκοβόρα θηλαστικά εμφανίζονται ιδιαίτερα... πεινασμένα.

Η έρημος Ναμίμπ αποτελεί σπίτι για δεκάδες είδη της άγριας ζωής της Αφρικής, ενώ μεγάλο της μέρος αποτελεί προστατευόμενη περιοχή, καθώς πολλά από τα ζώα που ζουν σε αυτήν βρίσκονται υπό την απειλή του αφανισμού τους.

Για αυτό το λόγο, οι αρχές της αφρικανικής χώρας έχουν λάβει δραστικά μέτρα προστασίας των άγριων ζώων, προστατεύοντάς τα από τους λαθροκυνηγούς αλλά και φροντίζοντας ώστε να μπορούν να τραφούν όταν οι συνθήκες το απαιτούν.

Έτσι, οι φύλακες του πάρκου άγριας ζωής της χώρας, αφού συγκέντρωσαν μία ικανοποιητική ποσότητα κρέατος ώστε να χορτάσει ολόκληρη οικογένεια τσιτάχ, άρχιζαν να ταΐζουν από απόσταση αναπνοής τα εκπληκτικά θηλαστικά.

Το γεγονός, βέβαια, που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι η άνεση με την οποία τα σαρκοβόρα και επικίνδυνα άγρια ζώα τρέφονται από τους ανθρώπους, χωρίς να επιδείξουν καμία απολύτως επικίνδυνη συμπεριφορά προς τους φύλακες του πάρκου.

Σημειώνεται πως τα τσιτάχ είναι τα ταχύτερα ζώα του πλανήτη, φτάνοντας ταχύτητες που ξεπερνούν τα 120 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ απαισιόδοξες εκτιμήσεις επιστημόνων αναφέρουν πως αν συνεχίσει με τέτοιυς ρυθμούς η καταστροφή των φυσικών πεδίων διαβίωσης των τσιτάχ, τα τελευταία σε 15 χρόνια θα έχουν εκλείψει από τις αφρικανικές ερήμους.