Βρήκαν ακρίδα...παγιδευμένη σε πίνακα του Βαν Γκογκ από το 1889! (vid)

Gazzetta team
Βρήκαν ακρίδα...παγιδευμένη σε πίνακα του Βαν Γκογκ από το 1889! (vid)
Mία ακρίδα ήταν κρυμμένη σεένα έργο της σειράς «Ελαιόδενδρα» του Βίνσεντ Βαν Γκόγκ από το 1889!

Το έντομο ανακαλύφθηκε από μελετητές του Μουσείου Τέχνης Νέλσον - Άτκινς στο Κάνσας Σίτι των ΗΠΑ και φαίνεται ότι έχει παγιδευτεί στα χρώματα του πίνακα ζωγραφικής , που είναι ένα από τα 18 έργα, τα οποία ζωγράφισε ο κορυφαίος καλλιτέχνης.

Ο Βαν Γκογκ είχε ζητήσει να μείνει από τον Μάιο του 1889 μέχρι τον Μάιο του 1890 στο άσυλο Σεν Πωλ ντε Μοζόλ για να ζωγραφίσει τους κήπους του.

Η ανακάλυψη της ακρίδας έγινε από τη συντηρήτρια έργων τέχνης, Μέρι Σέιφερ, η οποία δήλωσε: «Δεν είναι ασυνήθιστο να βρίσκονται έντομα ή φυτικά υλικά σε έργα τέχνης που ολοκληρώνονται σε εξωτερικούς χώρους».

Είναι δε γνωστό ότι ο Βαν Γκογκ ζωγράφιζε στην ύπαιθρο.

«Σε αυτή την περίπτωση, ήμασταν περίεργοι αν η ακρίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιορίσει τη συγκεκριμένη εποχή, κατά την οποία δημιουργήθηκε το έργο αυτό» τόνισε η ίδια.

Παρά ταύτα δεν κατέστη δυνατό να αποδειχθεί ο ακριβής χρόνος δημιουργίας του έργου, πιθανότητα γιατί όταν η ακρίδα έπεσε στον καμβά, ήταν ήδη νεκρή.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης είχε γράψει στον αδερφό του το 1885: «Όταν βγαίνεις έξω και ζωγραφίζεις στο ίδιο σημείο, τότε όλα τα πράγματα, όπως τα ακόλουθα συμβαίνουν - πρέπει να έχω μαζέψει εκατό και περισσότερες μύγες από τους τέσσερις καμβάδες για να μην αναφέρω τη σκόνη και την άμμο...».

Πηγή: reader.gr