Σαλταδόροι ληστές έκλεβαν δέματα από εν κινήσει φορτηγά (pics & vid)

Gazzetta team
Σαλταδόροι ληστές έκλεβαν δέματα από εν κινήσει φορτηγά (pics & vid)
Οι «ληστές των ταχυδρομίων» αποφάσισαν να αντιγράψουν την τακτική των σαλταδόρων της Κατοχής, όμως η δράση τους τερματίστηκε μέσω της τεχνολογίας αλλά και της πλεονεξίας τους.

Έναν πρωτότυπο τρόπο είχαν βρει 4 νεαροί στη Σουηδία ώστε να κλέβουν το περιεχόμενο δεμάτων κι επιστολών, που μετραφέρονταν ταχυδρομικώς, καθώς ανέβαιναν στα κινούμενα φορτηγά των σουηδικών ταχυδρομίων και με την ησυχία τους άνοιγαν τα δέματα κι έκλεβαν το περιεχόμενό τους.

Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν πως η συμμορία είχε επαναλάβει αρκετές φορές τα χτυπήματά της, καθώς είχαν αναφερθεί πολλά περιστατικά σχετικά με ανοιγμένα δέματα κι επιστολές, ενώ ύστερα από τις καταγγελίες η ταχυδρομική υπηρεσία αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης μέσα στα φορτηγά ώστε να εντοπιστούν οι δράστες.

Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να εντοπίσουν τους «ποντικούς του ταχυδρομίου», οι οποίοι είχαν βρει έναν τρόπο δράσης βγαλμένο από... τη γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, καθώς σαν άλλοι σαλταδόροι πηδούσαν στα εν κινήσει φορτηγά και έπαιρναν ό,τι θεωρούσαν ότι άξιζε.

Με τη χρήση, όμως, των καμερών παρακολούθησης οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές, με αποτέλεσμα ο οδηγός κι η αστυνομία να καταφέρουν να οργανώσουν τη σύλληψή τους.