Πληρώνουν εισιτήριο για να διασχίσουν μία ξύλινη γέφυρα του 1775 (pics & vid)

Gazzetta team
Πληρώνουν εισιτήριο για να διασχίσουν μία ξύλινη γέφυρα του 1775 (pics & vid)
Χρυσές δουλειές κάνουν οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται την πιο διάσημη γέφυρα της Ιρλανδίας, οι οποίοι αποφάσισαν να κόβουν εισιτήρια σε όσους επιθυμούν να τη διασχίσουν, καθώς αποτελεί σήμα κατατεθέν ολόκληρης της χώρας.

Μία ξύλινη πεζογέφυρα συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες, που φτάνουν στην περιοχή από κάθε γωνία της Ευρώπης και του κόσμου, μονάχα για να έχουν την ευκαρία να τη διασχίσουν.

Η γέφυρα βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ενώ συνδέει την ενδοχώρα με το μικρό νησάκι Carrick-a-Rede, που αποτελεί κι αυτό πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών.

Η γέφυρα προσφέρει μοναδικήξ θέα στον Ατλαντικό ωκεανό, ενώ το τοπίο που την περιβάλλει είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του Ιρλανδικού φυσικού πλούτου, με απόκρυμνα βράχια και καταπράσινα λιβάδια.

Κάθε χρόνο υπολογίζεται πως περίπου 250.000 άνθρωποι φτάνουν στην περιοχή για να διασχίσουν τη πανέμορφη ξύλινη γέφυρα, που έχει μήκος 40 περίπου μέτρα, ενώ υψώνεται μόλις 30 μέτρα πάνω από τον ωκεανό.

Οι φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη συντήρηση και την ασφάλεια των διερχομένων, εξαιτίας της υψηλής επισκεψιμότητας, αποφάσισαν να επιβάλουν ένα μικρό αντίτιμο για τη διθάσχισή της, μία κίνηση που αναμένεται να τονώσει αρκετά την τοπική οικονομία.

Τέλος, να σημειωθεί πως η ξύλινη γέφυρα χτίστηκε από ψαράδες της περιοχής το 1775, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβασή τους στο γειτονικό νησάκι, που φημιζόταν για την παρουσία σολωμών στα νερά του.