Καμπότζη: «Η Ακρόπολη της Γάτας» προκαλεί δέος στους επισκέπτες (pics & vid)

Gazzetta team
Καμπότζη: «Η Ακρόπολη της Γάτας» προκαλεί δέος στους επισκέπτες (pics & vid)
Ο κινηματογραφικός φακός εισήλθε σε μία εγκαταλελειμμένη για αιώνες πολή της Καμπότζης και τα όσα κατέγραψε είναι πραγματικά εντυπωσιακά.

Κρυμμένη πολύ καλά μέσα στις τροπικές ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας, η πόλη άκμασε κατά τον 12ο και 13ο αιώνα, καθώς οι τοπικοί ηγεμόνες είχαν καταστήσει την πόλη σε μία άτυπη πρωτεύουσα του βασιλείου των Χμερ.

Η πόλη χτίστηκε στις αρχές του 12ου αιώνα όταν ένας βασιλιάς των Χμερ θέλησε να τιμήσει τη μνήμη του γιου του αλλά και τεσσάρων διοικητών του στρατού του, που σκοτώθηκαν σε διαμάχες με άλλες φυλές της περιοχής.

Η ύπαρξη της πόλης ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό για πολλά χρόνια, όταν η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να αναδείξει τον πλούτο που είναι βαθιά κρυμμένος στα απάτητα δάση της περιοχής.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή, καθώς χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή, όπου εκτός της «Ακρόπολης της Γάτας, βρίσκονται κι άλλα μνημεία της εποχής.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα μικρό μόνο κομμάτι του φυσικού πλούτου της περιοχής, που παραμένει ανεξευρεύνητο κι άγνωστο για το ευρύ κοινό, ενώ μόνο τα τελευταία χρόνια διάφορες πολιτιστικές κι ιστορικές αποστολές εξευρευνούν τα δάση της χερσονήσου της Ινδοκίνας, με σκοπό την ανακάλυψη κι άλλων παρόμοιων εντυπωσιακών μνημείων.