Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Alpha για το λάθος video που έπαιξε ο Μάνεσης (vid)

Gazzetta team
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Alpha για το λάθος video που έπαιξε ο Μάνεσης (vid)
Το πρόστιμο αφορά το video που ήταν από το 2015 και την Ειδομένη, αλλά παίχτηκε ως τωρινό από τον Έβρο.

Βαριά... καμπάνα στον Alpha για το λάθος video που παίχτηκε την 1η Μαρτίου, στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση».

Θυμίζουμε οτι σε εκείνη την εκπομπή, λίγο πριν το τέλος, ο παρουσιαστής έπαιξε ένα video, το οποίο έδειχνε πρόσφυγες και μετανάστες να περνάνε τα συματοπλέγματα, όμως ήταν εντελώς λάθος.

Οι εικόνες αυτές ήταν από το 2015 και την Ειδομένη, όμως παίχτηκαν ως τωρινές. Κάτι που προκάλεσε την επέμβαση του ΕΣΡ, το οποίο επέβαλε πρόστιμο 30.000 στον τηλεοπτικό σταθμό.

«Παραβίασε τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, μέσω της προβολής (εκ βαρείας αμελείας), από τους προστηθέντες συνεργάτες της, βίντεο παρελθόντος χρόνου ως σύγχρονου και της παραπληροφόρησης του κοινού σχετικά με το πραγματικό του περιεχόμενο» αναφέρει το ΕΣΡ στην απόφασή του. «Κατά συνέπεια, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλούμενη κύρωση και δη εκείνη του χρηματικού προστίμου. Περαιτέρω, με βάση την βαρύτητα των παραβάσεων και το κοινώς γνωστό μερίδιο τηλεθεάσεως του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των 30.000 ευρώ».

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, στην επόμενη εκπομπή αναγνώρισε πως αυτός ήταν αποκλειστικός υπεύθυνος.