Eurovision 2020: Προβληματισμός για τη διεξαγωγή, λόγω κορονοϊού

Gazzetta team
Eurovision 2020: Προβληματισμός για τη διεξαγωγή, λόγω κορονοϊού
Στην EBU δεν θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις, όσον αφορά την διεξαγωγή της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα έχουν φέρει «λουκέτο» σε πολλές εκδηλώσεις/δραστηριότητες/διοργανώσεις.

Με δύο μήνες να απομένουν για τους ημιτελικούς και τον τελικό της Eurovision 2020, που είναι προγραμματισμένο να γίνει στο Ρότερνταμ, οι άνθρωποι της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση) είναι εξαιρετικά προβληματισμένοι, αλλά δεν θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις.

Η γενική διευθύντρια του κρατικού φορέα της Σλοβενίας, Natalija Gorscak ανέφερε: «Η EBU παρακολουθεί στενά την κατάσταση αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού και ενημερώνεται συνεχώς για τις νεώτερες συμβουλές και οδηγίες από τον ΠΟΥ και τις εθνικές υγειονομικές αρχές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους Ολλανδούς ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς NPO, NOS και AVROTROS, και το Δήμο του Ρότερνταμ, για να διερευνήσουμε διάφορα πιθανά σενάρια για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020.

Παρόλα αυτά, με 2 μήνες να απομένουν μέχρι τα τρία live shows στις 12, 14 και 16 Μαΐου και με μια ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση, τόσο στην Ολλανδία, όσο και στους συμμετέχοντες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να ληφθούν τελικές αποφάσεις. Με αυτό το πνεύμα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε ως ομάδα για την προετοιμασία του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ».