Καταγγελία για καθυστέρηση στο alert της Ιωάννας: «Είπαν δεν είναι ανησυχητική εξαφάνιση» (vid)

Gazzetta team
Καταγγελία για καθυστέρηση στο alert της Ιωάννας: «Είπαν δεν είναι ανησυχητική εξαφάνιση» (vid)
Ο Κώστας Γιαννόπουλος από το Χαμόγελο του Παιδιού κατήγγειλε την καθυστέρηση που υπήρξε στην αναζήτηση της 11χρονης Ιωάννας.

Η Κρήτη και όλη η Ελλάδα θρηνεί για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας που εντοπίστηκε νεκρή στα βράχια της παραλίας των Αγίων Αποστόλων. Μετά την τραγική κατάληξη όμως, που είχε η αναζήτησή της, ήρθαν στο φως καταγγελίες σχετικά με την καθυστέρηση των αρχών για την έκδοση amber alert.

Αυτές έγιναν από το Χαμόγελο του Παιδιού και συγκεκριμένα από τον Κώστα Γιαννόπουλο, που μίλησε στον Alpha και στην εκπομπή «TLive» όπου αναφέρθηκε στα λάθη και στις παραλείψεις που έγιναν.

«Ενώ το παιδί χάθηκε 20:00 η αστυνομία ενημερώθηκε το πρωί και εμείς ενημερωθήκαμε στις 12:00. Απλά ενημερωθήκαμε με την έννοια θα έπρεπε να έχουν δώσει ήδη την έγκριση για το amber alert. Αν την είχαν δώσει, όλοι οι άνθρωποι στην περιοχή θα την έψαχναν», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως το τμήμα αναζητήσεων στην Αθήνα να δώσει την έγκριση, αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά: «Είπαν πως δεν είναι ανησυχητική η εξαφάνιση και ας κάνετε μία δημοσίευση. Στη συνέχεια με τον εισαγγελέα, προσπαθούσε η υπεύθυνη των αναζητήσεων να βρει άκρες. Το σημαντικό είναι οτι η πυροσβεστική ενημερώθηκε 3:45, το λιμενικό, ενώ έλεγε η μαμά οτι το παιδί πήγε προς την θάλασσα, ενημερώθηκε στις 16:00. Εμείς πήραμε την έγκριση τη στιγμή που το παιδί βρέθηκε νεκρό».

Μάλιστα ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε μετά: «Τι άλλο θα πρέπει να γίνει. Κάποιοι άνθρωποι που θεωρούν οτι κάνουν έρευνες και θεωρούν οτι είναι αρχηγοί και Θεοί, χωρίς να ενημερώνουν τις συναρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς να ενημερώνουν το Χαμόγελο που από τα 18 amber alert έχουν βρεθεί τα 17 παιδιά...».

Η απάντηση της μητέρας

Η μητέρα του μικρού κοριτσιού ουσιαστικά απάντησε στο γιατί καθυστέρησε να δηλώσει την εξαφάνισή της, λέγοντας στην ίδια εκπομπή: «Το παιδί έφυγε για μια βόλτα το βράδυ της Τετάρτης και όταν άρχισαν να περνούν οι ώρες βγήκα για να την ψάξω. Την έπαιρνα τηλέφωνο αλλά δεν απαντούσε. Δεν ήταν κλειστό και έτσι πίστευα πως η Ιωάννα βρισκόταν κάπου και το είχε στο αθόρυβο. Επέστρεψα κάποια στιγμή σπίτι καθώς πίστευα πως η Ιωάννα θα είχε γυρίσει», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως πήγε τα άλλα παιδιά της στις 8:00 το σχολείο και αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο την αστυνομία που την παρέπεμψε στην ασφάλεια και από εκεί της είπαν να περιμένει ως τις 10:00.

Αν δεν έχει εμφανιστεί ως τότε, τότε της ζήτησαν να πάει στο αστυνομικό τμήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ