«Λιοντάρια δραπέτευσαν στο λιμάνι του Πειραιά»: Κινητοποίηση και fake news (pic)

Gazzetta team
«Λιοντάρια δραπέτευσαν στο λιμάνι του Πειραιά»: Κινητοποίηση και fake news (pic)
H φωτογραφία με τα 4 λιοντάρια να βολτάρουν έξω από χώρο με κοντέινερ που υποτίθεται οτι ήταν στον Πειραιά, αποδείχθηκε fake news.

Τις τελευταίες ημέρες το φως της επικαιρότητας έχουν δει αρκετές ειδήσεις με πρωταγωνιστές διάφορα ζώα... Τα φίδια στην Θεσσαλονίκη, τα αγριογούρουνα στην Κηφισιά, ενώ από αργά χθες το βράδυ έκανε την εμφάνισή της άλλη μία με λιοντάρια στον Πειραιά.

Αυτή μάλιστα κυκλοφόρησε μέσω των social media και ούτε λίγο, ούτε πολύ ανέφερε πως τέσσερα τέτοια ζώα που είχαν μεταφερθεί στην χώρα, δραπέτευσαν από τον χώρο που κρατούνταν και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο λιμάνι.

Μάλιστα, υπήρχε και σχετική φωτογραφία που τα έδειχνε να είναι σε ένα χώρο με κοντέινερ που υποτίθεται πως ήταν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

Από την αρχή, οι περισσότεροι αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την συγκεκριμένη «είδηση», ενώ κάποιοι έκαναν πλάκα, καθώς δεν πίστευαν οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Και τελικά είχαν δίκιο, δεν υπήρξε κανένα τέτοιο περιστατικό στον Πειραιά, καθώς ούτε το λιμενικό, ούτε οι Cosco, ούτε κανένας άλλος που θα είχε εμπλοκή, δεν γνώριζε κάτι τέτοιο.

Η είδηση «Λιοντάρια δραπέτευσαν στο λιμάνι του Πειραιά» τελικά αποδείχθηκε πως ήταν fake news.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ