«Φρούριο» η Κρήτη: Εξοπλίζεται με ελικόπτερα και νέα τάγματα πεζικού (vid)

Gazzetta team
«Φρούριο» η Κρήτη: Εξοπλίζεται με ελικόπτερα και νέα τάγματα πεζικού (vid)
Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια στην Αθήνα θα έχει την Δευτέρα ο Μεχμέτ Τσαβούσογλου. Μία ημέρα νωρίτερα θα πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φτάνει την Κυριακή στη χώρα μας ωστόσο τελικά δε θα πάει στην Κρήτη.

Πάντως οι προκλητικές αξιώσεις της Άγκυρας στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του νησιού αναγκάζουν την Αθήνα να το μετατρέψει σε «φρούριο», σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος: «Είναι η πρώτη φορά που η Κρήτη διαθέτει μια μόνιμη δύναμη ελικοπτέρων της αεροπορίας στρατού. Πολύ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Ηρακλείου δυο ελικόπτερα Απάτσι, δυο Σινούκ, δυο Kiowa και ένα Χιούι, τα οποία θα μπορούν πλέον να επιχειρούν γρηγορότερα και ευκoλότερα στην έκρυθμη περιοχή της Μεσογείου. Η Κρήτη θα πλημμυρίσει και από κόκκινους μπερέδες, καθώς αυξάνονται από δυο σε τέσσερα τα αερομεταφερόμενα τάγματα πεζικού στο νησί. Δυο θα είναι στο Ηράκλειο και δυο στο Ρέθυμνο».

Συνάντηση Μητσοτάκη και Δένδια με Τσαβούσογλου την Δευτέρα 31 Μαΐου στην Αθήνα

Συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την ίδια ημέρα θα υπάρξει επίσημη συνάντηση και με τον Νίκο Δένδια.

Αρχικά, ήταν γνωστό πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδεχομένως να συναντούσε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών στα Χανιά μια ημέρα νωρίτερα, αλλά τελικά οριστικοποιήθηκε η συνάντηση για την επόμενη ημέρα επί αθηναϊκού εδάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ