Σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση: «Περιμένουμε τους γιατρούς να μας ενημερώσουν για το τέλος της Γλυκερίας»

Gazzetta team
Σύζυγος 44χρονης με θρόμβωση: «Περιμένουμε τους γιατρούς να μας ενημερώσουν για το τέλος της Γλυκερίας»
Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας, η οποία υπέστη θρόμβωση έξι ημέρες έπειτα από τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca.

Ραγίζει καρδιές ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας που υπέστη θρόμβωση έπειτα από τον εμβολιασμό της με AstraZeneca. Σύμφωνα με την οικογένεια της, η γυναίκα είναι πλέον εγκεφαλικά νεκρή.

Αρχικά είχε εισαχθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο ΠΑΓΝΗ, όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία και εισήχθη στο χειρουργείο.

Ο σύζυγός της Μάνος Μανουσάκης μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα. «Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά».

Τα παιδιά της 44χρονης ενημερώθηκαν από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα "γιατί" και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία», πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας.

Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο εάν η θρόμβωση που υπέστη η 44χρονη σχετίζεται με το εμβόλιο. Όπως εξηγεί ο καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας θρομβώσεις μπορεί να εμφανιστούν λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

«Από 5η εως 28η ημέρα από τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα θρόμβωσης» σημείωσε και τόνισε πως η περίπτωση της 44χρονης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

«Έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται, οι συνάδελφοι στην Κρήτη είναι απόλυτα ικανοί για να βρουν την αιτιολογία. Αν υποθέσουμε ότι είναι το γνωστό σύνδρομο θρομβώσεων με κακή εξέλιξη, έχουμε 1-2 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες, και δυστυχώς είναι ένα μέρος του κινδύνου που αναλαμβάνουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μαζικούς εμβολιασμούς» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ