Καταδικάστηκε σε 108 χρόνια και τώρα θέλει να αφεθεί ελεύθερος

Gazzetta team
Καταδικάστηκε σε 108 χρόνια και τώρα θέλει να αφεθεί ελεύθερος
Ένας Ουκρανός είχε συλληφθεί στη Ρόδο καταδικάστηκε σε κάθειρξη 108 ετών και τώρα ζητάει να τον αφήσουν ελεύθερο.

Σύμφωνα με το rodiaki.gr, 53χρονος Ουκρανός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 108 ετών και συνολικό πρόστιμο 271.000 ευρώ, ζήτησε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.

Ο αλλοδαπός μαζί με έναν συμπατριώτη του είχαν συλληφθεί πριν από έξι χρόνια γιατί είχαν μεταφέρει στη Λίνδο 51 αλλοδαπούς και όταν προσπάθησαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, συγκρούστηκαν με τουριστικό πλοίο στο οποίο επέβαιναν Λιμενικοί.

Οι δύο Ουκρανοί το 2016 κρίθηκαν ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και τους επιβλήθηκε η παραπάνω ποινή στον καθένα (θα εκτίσουν 25 έτη βάσει της σχετικής νομοθεσίας), με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ωστόσο ο 53χρονος Ουκρανός υπέβαλε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης αυτής του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ζητώντας δηλαδή να αφεθεί ελεύθερος έως ότου η υπόθεσή του εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Η αίτησή του εξετάστηκε στις 17 Μαΐου και απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ