Kαταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Πέταξαν αστυνομικό από τη μηχανή του για να διαφύγουν

Gazzetta team
Kαταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Πέταξαν αστυνομικό από τη μηχανή του για να διαφύγουν
Δύο συλλήψεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπειτα από καταδίωξη και μάχη σώμα με σώμα. Αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Σε κινηματογραφική καταδίωξη κατέληξε ένας τυχαίος έλεγχος, που επιχείρησαν να κάνουν το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σε ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο που οι επιβάτες φάνηκαν ύποπτοι.

Το «ύποπτο» όχημα εντοπίστηκε αρχικά στη συμβολή των οδών Πέτρας και Ναυπλίου στο κέντρο της Αθήνας, στη θέα όμως των αστυνομικών ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει. Παρά το γεγονός ότι κατά την «τρελή» πορεία του χτύπησε ένα άλλο σταθμευμένο όχημα, δεν σταμάτησε και παραβιάζοντας κόκκινα φανάρια έφτασε μέχρι την οδό Σπύρου Πάτση, όπου οι αστυνομικοί έχασαν οπτική επαφή μαζί του.

Λίγα λεπτά αργότερα, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το «ύποπτο» όχημα σταθμευμένο στην οδό Κωνσταντινουπόλεως και τους τρεις επιβάτες να επιχειρούν να διαφύγουν, περνώντας πάνω από τις γραμμές του τρένου. Ακολούθησε δεύτερη καταδίωξη με τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να εγκλωβίζουν έναν 33χρονο υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στην προσπάθειά του να μη συλληφθεί έριξε από τη μηχανή δύο αστυνομικούς και αντιστάθηκε σθεναρά. Αμέσως μετά πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης συνέλαβαν έναν 17χρονο Αλβανό, ο οποίος και αυτός αντιστάθηκε σθεναρά.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανάκριση, το όχημα ήταν κλεμμένο από την οδό Αγίου Μελετίου, ενώ οι τρεις επιβαίνοντες είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει διάρρηξη σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας, στην οδό Ευαλκίδου, αρπάζοντας 19 smartphones και tablets της συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον 17χρονο, μετά την απολογία του αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος(!), ενώ οι αστυνομικοί επιχειρούν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν το τρίτο άτομο που βρίσκονταν μαζί τους στο κλεμμένο όχημα και κατάφερε να διαφύγει.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ