Θρομβώσεις από AstraZeneca: «Από το εμβόλιο οι επιπλοκές του 35χρονου» (vid)

Gazzetta team
Θρομβώσεις από AstraZeneca: «Από το εμβόλιο οι επιπλοκές του 35χρονου» (vid)
Ο διοικητής του «ΠΑΓΝΗ» δήλωσε ότι οι θρομβώσεις που υπέστη 35χρονος οφείλονται στο εμβόλιο της AstaZeneca.

Δυο θρομβώσεις που τον οδήγησαν ισάριθμες φορές στο χειρουργείο μέσα σε 6 ημέρες υπέστη 35χρονος από την Ιεράπετρα της Κρήτης, που είχε εμβολιασθεί με AstraZeneca.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης δήλωσε στο OPEN ότι ύστερα από τις εξειδικευμένες εξετάσεις, στις οποίες υπεβλήθη ο ασθενής, προέκυψε πως οι θρομβώσεις οφείλονται στον εμβολιασμό του.

«Κάναμε όλες τις εξετάσεις οι οποίες έπρεπε να γίνουν και από την στιγμή που μας ήρθαν θετικές είμαστε τώρα σίγουροι ότι είναι από το εμβόλιο. Αυτές οι εξετάσεις δεν γίνονται στο Ηράκλειο, στείλαμε στην Αθήνα σε ένα εξειδικευμένο κέντρο που είναι το μοναδικό που κάνει τέτοιου είδους και την Παρασκευή μας ήρθαν τα αποτελέσματα», ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ.

«Μέσα στα πλαίσια του ελέγχου βρέθηκε ότι έχει έναν θρόμβο στην καρωτίδα, χειρουργήθηκε και είναι καλά», πρόσθεσε.

Η περιπέτεια του 35χρονου ξεκίνησε στις 10 Μαΐου, δώδεκα ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca και όπως είπε ο ίδιος μέχρι τότε δεν είχε αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του, ο 35χρονος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης από το δεύτερο χειρουργείο.

Ναι μεν… αλλά, από την επιτροπή εμβολιασμών

Όπως ανάφερε το δελτίο ειδήσεων του Open, το θέμα του 35χρονου δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην επιτροπή εμβολιασμών. Χρειάζεται επίσημη ιατρική γνωμάτευση και συνεκτίμηση όλων των στοιχείων για να αποφανθούν οι επιστήμονες αν οι θρομβώσεις οφείλονται στον εμβολιασμό ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ